• Het Erf winnaar groep 7/8

  Teus
 • De Burcht winnaar groep 5/6

  Teus
 • Het Baken winnaar groep 3/4

  Teus
 • De klimmuur

  Teus

Super geslaagd Davelaar Sport Schoolhockeytoernooi bij VMHC Spitsbergen

11-10-2017, 23:20 | Lezersnieuws | Zara

Woensdag 11 oktober was het zo ver. Het eerste Davelaar Sport schoolhockeytoernooi. Na jaren zonder hockeytoernooi was het nu weer tijd om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om met de hockeysport kennis te maken. Ongeveer 300 leerlingen vonden ook de weg naar de hockeyvelden. Deze leerlingen kwamen van twaalf scholen. Een fantastisch aantal voor zo'n eerste keer.

Het toernooi was speciaal in oktober gehouden, omdat het voorjaar al zo vol zit met toernooien. Het was de bedoeling om er een feestje van te maken en dat werd het ook. Er was naast de wedstrijden van alles te doen. Vcompany zorgde voor stormbanen. Kangooclub Veenendaal liet de leerlingen tussendoor jumpen en Outline Travel liet ze tot ongekende hoogte stijgen met hun klimmuur.

Tussendoor werd er ook nog fanatiek gehockeyd. In de categorie groep 3/4 waren er 6 teams ingeschreven. Bij de groepen 5/6 wel 12. De groepen 7/8 spanden de kroon met wel 22 teams. Het is goed zoveel kinderen aan het sporten te zien. Voor de winnaars hadden de Schatkids, de Maxx en Zwembad de Vallei ook nog prijzen beschikbaar gesteld. De teams wisten waar ze voor streden. Bij de groepen 3/4 bereikten Het Baken en de Burcht de finale. Na een gelijkspel gaf de stand in de poule de doorslag. Het Baken won. Bij de categorie groep 5/6 ging de finale tussen De Vuurvlinder en de Burcht. Hier won De Burcht. Bij de groepen 7/8 ging de finale tussen Het Erf en De Burcht. On een spannende finale won Het Erf de wisselbeker. Voorzitter Willem Winter had voor iedere winnaar even aandacht. We kunnen zo terug kijken op een geslaagd toernooi, dat volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen. Wie weet met nog wel meer scholen.