• Catcher pitcher overleg Blue Socks

    O. Braakman
  • Line-Up

    O. Braakman

Succes volle start nacompetitie Blue Socks Junioren

21-06-2017, 21:31 | Lezersnieuws | Andrea de Leeuw

Het honkbal seizoen is afgelopen weekend voor de Blue Socks junioren weer begonnen. Het team bleef in de voor-competitie ongeslagen en dat is het nu nog steeds met een ruime overwinning (14-7) op club rivaal De Moorfielders uit Ede.

De wedstrijd begon op zaterdag rond het middaguur op thuisterrein. Beide partijen scoorde in de eerste inning geen punt, mede door een groot aantal gevangen ballen.

In de tweede inning begon de Blue Socks punten te scoren. Vier in totaal. Mede dankzij een driehonkslag van J. Harms kwam het team op ruime voorsprong.

De derde inning begon minder sterk voor de Veenendalers. De eerste drie slagmannen kregen allemaal een vrije loop naar het eerste honk. Maar omdat de pitcher van de Blue Socks, C. Nab, zich goed herpakte, bleef de schade beperkt. Hij sloot de inning zelf af met drie strike-outs.

Ondanks dat de Blue Socks drie punten tegen kreeg, heeft het team dezelfde inning in hun slagbeurt goed teruggevochten door uiteindelijk nog vier punten te scoren, dankzij drie singles en een kanon van een triple, tevens de verste geslagen bal van de wedstrijd, van N. Mahmoed.

Door het warme weer werd besloten van pitcher te wissel. Door een matig begin van de vierde inning wisten De Moorfielders twee punten te scoren. De slagbeurt van Blue Socks heeft die inning verder ook niets opgeleverd.

De vijfde inning was echter het hoogtepunt van de thuisploeg. Nadat de pitcher O. Braakman drie strike-outs wist te gooien op de eerste drie slagmannen, konden de Blue Socks weer gauw aan de slag. Dankzij zes honkslagen en een aantal vrije lopen wisten zij in deze inning sterk uit te lopen door zes punten te scoren.

De tegenpartij was in de zesde inning nog in staat twee punten te scoren dankzij een mooie driehonkslag. Dit was echter niet voldoende om de dominantere thuispartij van de overwinning te beroven.

De Blue Socks spelen volgende week zondag in Soest tegen de Knickerbockers.