• de 3 stagiaires uit Olomouc, van links naar rechts Barbora Hejduskova, Katarina Cukrova en Katarina Maixnerova

    Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc

Studenten uit Olomouc lopen stage in Veenendaal

18-06-2017, 23:11 | Lezersnieuws | Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc

Op 12 juni jl. zijn 3 studenten van de Faculteit Nederlands van de Palacky Universiteit in Olomouc gestart met hun stage in Veenendaal. De studenten hebben een stageplek gevonden bij IW4, de Bibliotheek Veenendaal en Stichting Promotie Veenendaal.

De studenten zijn Katarina Maixnerova (IW4)

Barbora Hejduskova (Promotie Veenendaal - Stichting Gilbert van Schoonbeke) en

Katarina Cukrova (bibliotheek) zijn 2e-jaars studenten. De stage -die 3 maanden duurt - is bedoeld om met name de kennis en spreekvaardigheid van de Nederlandse taal te vergroten. Voorzitter van Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc Jos Schilte: "Het is mooi om te zien dat aan het einde van zo'n stageperiode de stagiaires over het algemeen erg goed meedraaien op zowel stageplek als in de Veenendaalse samenleving. Ze gaan met een mooie, Nederlandse ervaring weer terug naar Tsjechie en hebben echt als gevolg van hun verblijf in Nederland een voorsprong op andere studenten."

De stedenband met Olomouc in Tsjechië bestaat inmiddels 24 jaar. In 2018 zal het 25-jarig jubileum feestelijk worden gevierd. Jos Schilte:"Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, er nemen jaarlijks 2 inwoners deel aan de halve marathon. Ook bezoekt sinds diverse jaren een aantal triatleten uit Olomouc Veenendaal voor deelname aan de Van Dijk Triathlon. Als er belangstelling is voor uitwisseling horen we dit graag. Neemt u dan alstublieft contact op via aligroebe@gmail.com."