• Enthousiaste SKF-jeugd tijdens opname promotiefilmpje Hartstichting

    Bram Berkien/Archief SKF

SKF genomineerd voor Rookvrije Generatie Award

02-02-2017, 00:52 | Lezersnieuws | SKF Veenendaal

Deze week is bekend geworden dat Korfbalvereniging SKF is genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award. Deze award is bedoeld voor verenigingen die zich hebben hard gemaakt voor een rookvrije omgeving tijdens evenementen, trainingen en wedstrijden van de jeugd.

Korfbalvereniging SKF steunt het initiatief van een rookvrije generatie. Daarom is overgegaan tot het nagenoeg rookvrij maken van de accommodatie. Na een enthousiast gesprek met de Hartstichting is een stappenplan opgesteld waarbij als eerste een rookvrij terras is gerealiseerd. Vervolgens is bij een door SKF georganiseerd landelijk evenement geëxperimenteerd met een geheel rookvrije accommodatie.

De ervaringen hiermee waren zo positief dat het idee is doorgezet zodat SKF nu een nagenoeg rookvrije accommodatie bezit. Roken is alleen nog mogelijk in een abri die uit het zicht van (jeugd)leden en bezoekers staat. SKF vindt het belangrijk dat de jeugd roken niet als vanzelfsprekend ziet en kan sporten en verblijven in een rookvrije omgeving.

De vereniging ontving veel enthousiaste reacties van spelers en volwassenen die het prettig vinden niet meer geconfronteerd te worden met het roken door anderen. Met Jetske ten Caat als drijvende kracht achter het project is het bestuur vol overgave aan de slag gegaan met het promoten hiervan. Onder andere heeft SKF meegewerkt aan een promotiefilmpje van de Hartstichting over de rookvrije generatie, dat deels is opgenomen bij SKF. SKF is er trots op de eerste rookvrije sportaccommodatie van Veenendaal te zijn.

De nominatie op zich is uiteraard al een mooie beloning voor de stappen die SKF heeft gezet op dit vlak. Maar het winnen van de award zou nog mooier zijn! Stemmen op SKF kan via http://rookvrijegeneratieawards.nl/.