• Van Kreelpoort

    Onlineveenendaal

Respectloze actie Lokaal Veenendaal, Maar koopzondag in Veenendaal nog niet definitief

29-04-2016, 10:40 | Lezersnieuws | CDA Veenendaal, Rick Tigelaar

In de raadsvergadering van 28 april heeft Mila Janssen, fractievoorzitter van Lokaal Veenendaal, op een slinkse wijze gebruik gemaakt van de stemverhouding in de raad. inzet: Een koopzondag in Veenendaal.

In de afgelopen raadsvergadering stond het winkelcentrum op de agenda. CDA, VVD en SGP hadden hun initiatiefvoorstel hierover op de raadsagenda laten zetten. Dit voorstel zou breed gedragen worden, was de inschatting vooraf.

Bij de behandeling van het initiatiefvoorstel bleek Lokaal Veenendaal een aanpassing op dit voorstel (amendement) te hebben voorbereid. Hierin werd voorgesteld de zondagopenstelling voor winkeliers mogelijk te maken.

Een slimme zet, zo leek het. Immers, doordat de fractie van de Christen Unie niet compleet was, leek er een meerderheid voor de koopzondag. Maar ook een slinkse zet van Lokaal Veenendaal, die op zeer weinig begrip kon rekenen van de rest de gemeenteraad. Ongepast, ongehoord, een loopje nemen met de democratie, zijn termen die door andere raadsleden zijn geuit. Hoe kon het ook anders?

Het CDA heeft een genuanceerde mening over de koopzondag. Na het aannemen van het amendement over de koopzondag, heeft het CDA moeten besluiten om tegen haar eigen initiatiefvoorstel te stemmen, om op deze manier tegen het amendement van Lokaal Veenendaal te stemmen.

De handelingswijze van Lokaal Veenendaal is volgens het CDA zwaar "onder de gordel". Niet alleen bij collega-raadsleden, maar Lokaal Veenendaal veronachtzaamt hiermee een zeer groot deel van de Veenendaalse bevolking.