• Stadsstrand Landjepik

    D66 Veenendaal

Raad Veenendaal zet grote stap richting behoud Stadsstrand

26-10-2017, 22:40 | Lezersnieuws | D66 Veenendaal

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 26 oktober heeft de Gemeenteraad een grote stap gezet richting het behoud van het stadsstrand Landjepik in Veenendaal. Door een amendement op de begroting, van D66 - om nog eens één miljoen euro af te schrijven op de waarde van de grond onder het stadsstrand - is het voor de Raad later makkelijker om voor behoud van het stadsstrand te stemmen.

Bij de behandeling van de begroting hebben fracties in de Gemeenteraad de mogelijkheid om bij te sturen op de financiën van de gemeente. Dit was dus hét moment om de grootste hindernis richting het behoud van het stadsstrand - de waarde van de grond, die eigendom is van de gemeente - verder weg te nemen. Na een eerdere afschrijving van twee miljoen euro bij de behandeling van de kadernota, voor de zomer, zou nu in theorie driekwart van het strand behouden kunnen blijven.

Fractievoorzitter Coby van den Heuvel van D66: "Het stadsstrand is hét voorbeeld van wat er kan gebeuren als inwoners en ondernemers de ruimte krijgen om initiatief te nemen om Veenendaal nog mooier te maken. Het is echt het kloppend hart van ons centrum geworden. Met het amendement van vandaag geeft de Raad zichzelf de ruimte om op een later moment te kunnen kiezen voor het behoud - in enige vorm - van het stadsstrand. We zijn erg blij dat we dit door goede samenwerking andere partijen hebben kunnen bereiken."

Het amendement van D66 werd mede ingediend door VVD, ChristenUnie en Lokaal Veenendaal. Aanvullend op de begroting dienden deze vier partijen - onder aanvoering van de VVD - ook een motie in om te onderzoeken op welke manier het stadsstrand behouden kan blijven en daarover in dialoog te gaan met de Veense samenleving.

Initiatieven zoals het stadsstrand maken Veenendaal mooier en leuker voor de inwoners, en aantrekkelijker voor bezoekers en nieuwe ondernemers. In het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kiest D66 voor het aanmoedigen van dit soort initiatieven, en voor een gemeente die deze ook actief ondersteunt.