• Teams de Burcht en Het Erf

    Zara
  • Team het Erf

    Zara

Quicksticks Floorbal Oortman Rubber Cup prooi voor het Erf en de Burcht

03-01-2017, 21:01 | Lezersnieuws | Zara

Wel 21 teams uit groep 5 t/m 8 van de basisscholen uit Veenendaal deden dinsdag 4 januari mee aan het 2ste Floorball toernooi in de prachtige sporthal Oost. Een spectaculaire groei. Wie weet volgend jaar nog groter. Steeds meer scholen zijn enthousiast over dit goed georganiseerde toernooi. Scholen kunnen verder alles overlaten aan Quicksticks, die voor materiaal en begeleiders zorgt. Deelnemende scholen waren De Burcht, Tamim, Vuurvlinder, Baken,het Mozaik, de Bron en Het Erf uit Veenendaal. Deze keer streden ze om de Oortman Rubber Cup 2017 georganiseerd door Quicksticks.

Een echte floorball-arena, inclusief boarding, met een kleinveld voor de teams uit groep 5-6 en een grootveld voor de teams uit groep 7-8. Na een korte uitleg van de spelregels konden de speler/sters, in hoofdzakelijk gemengde teams van jongens en meisjes, hun floorball-kwaliteiten tonen.

In het begin was het voor sommigen nog even wennen, maar door de eenvoudige spelregels hadden de spelers/sters vrij snel in de gaten hoe ze technisch en tactisch hun vaardigheden konden gebruiken om er uitdagende wedstrijden van te maken. Het bleek in beide categorieën wel dat een hockeyachtergrond wel voordelen bood.

Uiteindelijk heeft De Burcht in de categorie 5-6 net als vorig jaar gewonnen. Al was het wel heel spannend en moest er gekeken worden naar het doelsaldo in de voorronde. Bas, Pepijn, Maria, Yara en Lotte gefeliciteerd. In de categorie 7-8 werd het Erf overtuigend winnaar. Ongeslagen in de poule en in de halve finale en finale een 3-0 en 6-0 winst. In totaal een doelsaldo van 35 voor en 2 tegen. Een topprestatie van Floor, Britt, Fenne, Robbin, Anna Marije, Brechtje en Rania. Zij mogen volgend jaar de extra grote wisselbekers weer verdedigen. Saillant detail is dat deze teams elkaar volgend jaar tegenkomen in categorie 7/8. Ieder van de winnaars kreeg nog een medaille en voor alle andere deelnemers was er ook een vaantje voor hun sportieve deelname. Ook kreeg iedereen nog een zweetbandje als herinnering.

Zo zullen er zeker veel deelnemers een paar proeftrainingen mee gaan doen. Floorbal is een dynamische sport waarin iedereen zijn energie kwijt kan.