• QuaRijn en VUmc verlengen samenwerking

QuaRijn en VUmc verlengen samenwerking

21-01-2016, 17:20 | Lezersnieuws | Manon Denessen

Meer kennis krijgen en daarmee de zorg voor ouderen verbeteren, met dit doel werkt QuaRijn samen met VU medisch centrum binnen het Universitair Netwerk Ouderenzorg (UNO-VUmc). Onlangs werd de samenwerking verlengd voor een nieuwe periode van drie jaar. Naast QuaRijn en VUmc nemen nog twintig zorgorganisaties deel aan het UNO-VUmc.

'Onze deelname aan het UNOVUmc is een van de manieren waarop wij invulling geven aan onze ambitie om ons te blijven ontwikkelen als aanbieder van ouderenzorg in onze regio. Op allerlei fronten werken wij aan kwaliteitsverbetering en vernieuwing. In het UNO VUmc nemen wij een voortrekkersrol in over het thema 'goede zorg voor mensen met een hersenaandoening', vertelt Mirjam Hagen (bestuursvoorzitter QuaRijn). 'Onze gepromoveerde psycholoog Sandra Zwijsen zal als 'scientist-practitioner' in deze samenwerking, de brug slaan tussen bewezen goede zorg vanuit de wetenschap en liefdevolle zorg in de praktijk.'.

Over UNO VUmc

Het UNO-VUmc bestaat sinds 2006. Binnen het netwerk wordt niet alleen onderzoek gedaan. Er zijn ook projecten waarin resultaten van onderzoek en praktijkervaring worden gecombineerd in zogenaamde 'best practices' die direct toepasbaar zijn in de zorg. Maar de belangrijkste focus zal de komende jaren liggen op de invoering van deze 'best practices' en van andere resultaten van onderzoek.

Over QuaRijn

QuaRijn zet zich in voor de kwaliteit van leven voor senioren met wonen, welzijn en zorg in de gemeenten Bunnik, Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede. Er zijn Kennis en BehandelCentra in Doorn, Leersum en Veenendaal. Met zo'n 1200 medewerkers verleent QuaRijn professionele zorg. Ongeveer 600 vrijwilligers helpen bij allerlei welzijnsactiviteiten. www.QuaRijn.nl