• De homerun van Jotte Kooistra

    Mirjam Kooistra

Pupillen Honkbal Blue Socks oppermachtig aan slag tegen Arnhem Rhinos

27-06-2017, 10:20 | Lezersnieuws | Andrea de Leeuw

De Pupillen Honkbal Blue Socks hebben zaterdag 25 juni hun spierballen laten zien aan slag tegen de Arnhem Rhinos. In 4 innings werd er gewonnen met 17-9.

In het begin van de wedstrijd namen de Arnhem Rhinos een 0-4 voorsprong door slechte pitching (veel 4-wijd en 2 keer geraakt werper) aan de kant van Blue Socks. Die achterstand duurde echter niet lang, in de gelijkmakende 2e helft van de eerste inning scoorden de Socks 7 keer. Ook de pitching van Arnhem Rhinos had moeite met opstarten, een aantal keer 4-wijd werd afgestraft door mooie honkslagen van Sybren Nab en Nick Verheij. Maar het hoogtepunt van de inning was zeker de klap van Jotte Kooistra, in 1 keer over het homerunhek!! Hiermee sloeg hij niet alleen zichzelf binnen maar ook Nick die nog op de honken stond.

De Arnhem Rhinos gaven zich echter nog niet gewonnen en werden daarbij geholpen door de vele 4-wijd en doorgeschoten ballen, hetgeen niet te verdedigen valt. Met als resultaat dat ze weer terug kwamen tot 7-7. Met de eerste inning in het achterhoofd was er geen twijfel dat de Socks dit aan slag wel even zouden corrigeren.

Vol vertrouwen gingen de Socks aan slag maar 3 strike outs verder konden ze het veld weer in, stand nog steeds 7-7. In het veld bij de Socks was de pitching inmiddels overgenomen door Nick Verheij, die niet meer dan 3 Arnhemmers aan slag liet. De 3e slagman sloeg nog wel heel hard naar het midveld maar Sybren Nab ving deze op voordat hij de grond raakte! Einde inning en de Socks konden weer slaan.

Waarschijnlijk geïnspireerd door Jotte sloeg Olaf van Brenk als 1e slagman zijn 1e bal ook in 1 keer over het hek BAM!!! en de Socks stonden weer voor. Er volgde nog meer honkslagen van wederom Jotte en Jim van Ieperen. Maar ook Marleen van Dijk, nieuw lid sinds kort, sloeg haar 1e honkslag. Aan het eind van de Inning was de stand 12-7.

Vanaf dat moment was de wedstrijd in de pocket, in de laatste inning scoorden Arnhem Rhinos nog wel 2 punten maar de Socks deden er nog een schepje bovenop met 7 punten waardoor de eindstand van 17-9 werd bereikt.

In competitie staan de Pupillen Honkbal op een gedeeld 2e plek met nog 2 wedstrijden te gaan tot de zomerstop. Als ze aan slag verder gaan zoals ze afgelopen wedstrijd hebben gespeeld, dan kunnen ze de competitie voor de zomer afsluiten met een mooie 2e plek.

Zaterdag 1 juli spelen de Pupillen Honkbal Blue Socks om 10.30 hun laatste thuiswedstrijd voor de zomerstop tegen de Houten Dragons.