• Huis en park Scherpenzeel, fotograaf Michel Molenaar

Park Scherpenzeel genomineerd

26-02-2016, 16:50 | Lezersnieuws | Claudine Bos

Dorpspark Scherpenzeel is één van de dertien genomineerden voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2016. Het project met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Dat zou een mooie opsteker met blijvend resultaat zijn voor park Scherpenzeel! Meer lezen en stemmen kan via het digitale platform http://maakgelderlandmooier.gelderland.nl.

Het uitgestrekte landschapspark Scherpenzeel verbindt als een groene long het Huis Scherpenzeel met de Lunterse Beek in het zuiden. Sinds de 17e eeuw is deze verbinding gekoesterd en in stand gebleven. Landgoed Scherpenzeel en Geldersch Landschap & Kasteelen namen samen het initiatief het park te beschermen, op te waarderen en beter te ontsluiten voor publiek. Met de omgeving, gefaseerd en met veel passie. En dat is niet onopgemerkt gebleven!

Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit

Deze prijs wordt een keer in de twee jaar door de provincie Gelderland uitgereikt aan opvallende en inspirerende ruimtelijke projecten. De genomineerde projecten zijn opgevallen door hun speciale bijdrage aan de Gelderse omgeving en passen binnen het thema 'gebieden met passie'. Hierbij is vooral gelet op gebieden die trots, creativiteit en energie uitstralen, daadkracht en 'passievolle' samenwerking en betrokkenheid tonen. De grote betrokkenheid op de inloopavonden voor het Masterplan waren daar een eerste voorbode van. Nu heeft het park de passievolle stem nodig voor de publieksprijs. Iedereen die stemt maakt bovendien zelf ook kans op een prijs.