• Vrijwilligersprijs de Lampion

    Erick van der Ende (Stuif Entertainment)

Nominaties vrijwilligersprijs De Lampion 2017 zijn bekend

26-09-2017, 10:30 | Lezersnieuws | Linda Kok

Stichting Veense G-Band, Samenloop voor hoop Veenendaal en De oude kassa zijn dit jaar de drie genomineerden voor de Lampion, de prijs voor vrijwillige inzet in Veenendaal. Een deskundige jury heeft dit bepaald.

Op maandagavond 13 november wordt tijdens het vrijwilligersfeest in de Basiliek door de jury bekend gemaakt wie van de drie genomineerden de winnaar is van de Lampion 2017. Deze vrijwilligersprijs wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt. Het thema voor de vrijwilligersprijs is dit jaar 'Kleurrijk Veenendaal'.

Ieder jaar wordt er een deskundige en onafhankelijke jury samengesteld. Dit jaar wordt de jury gevormd door Gerda Rutten (Sportservice), Henrieke Segers (Netwerk voor jou), Mona Haloul (Internationale vrouwendag Veenendaal), Cees van Hal (WMO-forum), Jerry Birdja (Veenendaalfonds). Er zijn dit jaar veel aanmeldingen binnengekomen. De jury vond het dan ook bijzonder lastig om uit alle aanmeldingen een selectie te maken. Enkele kandidaten hebben een werkbezoek gehad, waaruit vervolgens drie genomineerden zijn geselecteerd.

Het vrijwilligersfeest wordt gehouden als waardering voor iedereen die zich vrijwillig inzet voor de Veenendaalse samenleving. Naast de bekendmaking van de winnaar, worden de vrijwilligers getrakteerd op een gezellige avond. Het vrijwilligersfeest wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Veenendaal en Veens. Kaarten voor het feest zullen vanaf 13 oktober verkrijgbaar zijn.