• VZC 4x50M wisselslag mix estafette vlnr Femke Spiering, Thom Delno, Silke Molendijk en Sten Postma

    HD
  • VZC zwemmers met wereldrecordhoudster 400M wisselslag Mireia Belmonte Garcia vlnr Thom Delno, Vincent Crooijmans, Sten Postma, Sander Crooijmans, Silke Molendijk en Femke Spiering

    HD

Nederlandse Records voor zwemmers VZC

13-08-2017, 10:30 | Lezersnieuws | HD

Na het recentelijk gehouden WK zwemmen in Boedapest streken veel wereldtoppers achtereenvolgens neer in Moskou, Berlijn en Eindhoven om deel te nemen aan het financieel aantrekkelijk World Cup circuit. De World Cups worden in tegenstelling tot het WK gezwommen op de korte baan.

Marjolein Delno van VZC nam na haar deelname aan het WK ook deel aan de World Cup edities in Berlijn en Eindhoven. In Berlijn werd zij 5e in de finale van de 100M wisselslag. Met een persoonlijk record van 1.00.10 bleef zij slechts 0.07 sec verwijderd van de kwalificatietijd voor het EK korte baan in december in Denemarken. Ook op de 200M vrijeslag behaalde zij in Berlijn de finale. In die finale werd zij 8e in een persoonlijk record van 1.56.60.

Op 11 en 12 augustus kwam Marjolein Delno in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven aan de start. Het werd een spectaculair zwemtoernooi met wereldrecords gezwommen door Sarah Sjöstrom en Mireia Belmonte Garcia en een flink aantal beste wereldseizoenprestaties. Marjolein Delno zwom in Eindhoven o.a. een persoonlijk record op de 200M wisselslag in 2.11.34, maar kon zich niet voor finales plaatsen.

Clubzwemmers werden in Eindhoven in de gelegenheid gesteld om zich met de wereldtop te meten. De 6 Jeugdige VZC-zwemmers, Femke Spiering, Silke Molendijk, Thom Delno, Sten Postma, Sander en Vincent Crooijmans grepen die kans.

Behalve op een aantal individuele nummers kwamen zij ook aan de start in de finales van de mix estafettes 4x50M wisselslag en 4x50M vrijeslag.

In de samenstelling Femke Spiering, Thom Delno, Silke Molendijk en Sten Postma, wist het team van VZC naast o.a. het winnende team van Nederland met Maaike de Waard, Arno Kamminga, Ranomi Kromowidjojo en Thom de Boer, naar een 8e plaats te zwemmen. De door hun gezwommen tijd van 1.51.07 was een verbetering van het eigen Nederlands jeugdrecord met meer dan 3 seconden.

Het resultaat in de finale van de 4x50M vrijeslag mix estafette was minstens zo verrassend. In die estafette maakte Thom Delno plaats voor Vincent Crooijmans. De finale werd gewonnen door team Nederland met Jesse Puts, Thom de Boer, Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo, dat slechts 0.33 sec boven het wereldrecord finishte. De VZC'ers tikten in die finale als 4e aan in 1.40.85. Wederom een verbetering van het Nederlands jeugdrecord met meer dan 3 seconden.