Modern Bolshoi Ballet bij CineMec

08-03-2017, 13:05 | Lezersnieuws | CineMec

Op zondag 19 maart komt het befaamde Bolshoi Ballet uit Moskou weer naar het grote doek van CineMec. Dit keer gaat het Bolshoi een gedurfde nieuwe uitdaging aan met The Cage van Jerome Robbins, Études van Harald Lander en Russian Seasons van Alexei Ratmansky. Op muziek van onder meer Stravinsky vormt het moderne ballet A Contemporary Evening een onvergetelijke danservaring. Vanuit het Bolshoi Theater in Moskou wordt deze sprankelende voorstelling live via een satellietverbinding naar CineMec gestreamd.

Unieke combinatie

Het Bolshoi Ballet is beroemd vanwege zijn klassiekers, maar op zondag 19 maart presenteert het balletgezelschap een geheel vernieuwende uitvoering. In A Contemporary Evening vindt een ontmoeting plaats tussen de beste dansers en grootheden van de moderne choreografie. Op muziek van onder meer Stravinsky worden moderne dansen van Jerome Robbins, Harald Lander en Alexei Ratmansky met elkaar verweven. Verwacht een indrukwekkende synthese waarin de energie van Robbins, de virtuositeit van Lander en de scherpzinnigheid van Ratmansky naar een hoger niveau worden getild. Dat leidt tot ballet met een unieke combinatie van schoonheid, intensiteit en vindingrijkheid. A Contemporary Evening is een ongekende danservaring en live vanuit Moskou op het grote doek van CineMec te zien.

Grootheden van moderne choreografie

In deze vernieuwende uitvoering van het Bolshoi Ballet, wordt gedanst op de choreografie van Jerome Robbins (1918 - 1998), de Amerikaanse danser en choreograaf die onder andere bekend is van West Side Story. Voor zijn choreografie voor de musical en de film won hij een Tony Award en een Oscar. Harald Lander (1905 - 1971) was een Deense danser, choreograaf en artistiek directeur van de Royal Danish Ballet. Études betekende zijn internationale doorbraak en wordt beschouwd als een groots eerbetoon aan klassiek ballet. De Russisch-Amerikaanse choreograaf en danser Alexei Ratmansky (1968) maakte creaties voor bijna alle grote balletgezelschappen ter wereld, waaronder het Bolshoi. Hij bedacht Russian Seasons oorspronkelijk in 2006 voor het New York City Ballet.

Tickets & Info

Een ticket voor deze onvergetelijke balletvoorstelling is inclusief een drankje na afloop. Ga voor meer informatie en tickets naar www.cinemec.nl/events.

Waar & Wanneer

CineMec Ede (live) zo 19 maart 16.00u

Duur : +/- 160 min.

Tickets: €17,50 inclusief drankje

Info & tickets: www.cinemec.nl/events/bolshoi-ballet-a-contemporary-evening/