• Groepsfoto leden CPO

    Henk Reijn

Leden vereniging CPO Veenendaal-Oost tekenen de koopovereenkomsten

18-04-2017, 11:11 | Lezersnieuws | Annelies Kraaiveld

Op 12 april jl. hebben de 14 leden van de Vereniging CPO Veenendaal-Oost de koop-/aannemingsovereenkomsten ondertekend met Ter Steege Bouw en Vastgoed BV Rijssen als bouwer van de woningen in het CPO project. Dit is een mijlpaal voor het nieuwbouwproject van 14 koopwoningen op wooneiland F in De Veenderij in Veenendaal.

Keuzes maken

CPO staat voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Als CPO deelnemer ben je zelf mede opdrachtgever voor de ontwikkeling en bouw van je eigen woning. De 14 leden van het CPO zijn de afgelopen maand druk bezig geweest met het op papier verder indelen en ontwerpen van hun eigen woning en het kiezen van keukens, badkamers, sanitair, tegelwerk en energiebesparende voorzieningen totdat er een ontwerp voorlag waarvoor een definitieve prijs kon worden berekend.

Koop-/aannemingsovereenkomst

De koop-/aannemingsovereenkomst is tot stand gekomen in overleg met de leden, met Ter Steege en met Woningborg, het instituut dat de afbouw garandeert.

De betrokkenheid bij de totstandkoming van deze overeenkomst alsook de eigen inbreng bij het ontwerp, maakte het op de avond van ondertekening voor de leden tot een bijzonder moment.

Het uur U

Op woensdag 12 april jl. was het dan zover. Ter Steege had de ruimte van het i-centrum gehuurd en gezorgd voor koffie en thee bij de ontvangst. Na een inleiding door de voorzitter van de vereniging werden de individuele overeenkomsten uitgedeeld, opdat ieder voor zich deze rustig kon nalezen.

Namens Ter Steege was de directeur Arjan van 't Hul de ondertekenaar en hij heeft gedurende ruim anderhalf uur non-stop parafen en handtekeningen gezet onder het pakket papier dat daarvan voor ieder lid voorzien moest worden.

Na de laatste handtekening waren de leden van de vereniging toekomstig eigenaar geworden van een nog te bouwen woning die ze voor een groot deel naar eigen keuze hebben kunnen ontwerpen en waarvan ze het budget grotendeels zelf in de hand hebben gehad.

De trotse eigenaren hebben vervolgens in een goede sfeer samen met de mannen van Ter Steege getoast op de afronding van een hectische tijd en het begin van de eerste stappen op weg naar start bouw (voorzien omstreeks 1 november a.s.) en vervolgens naar de oplevering van hun eigen woning (voorzien voor mei 2018).