• Doe mee op 4 november!

    nn

Landelijke natuurwerkdag

29-10-2017, 13:50 | Lezersnieuws | A Rocha Heuvelrug

Zaterdag 4 november trekken duizenden mensen de werkhandhandschoenen aan tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Voor de 17de keer leven jong en oud zich uit op ruim 350 locaties door heel Nederland. Ook in de provincie Utrecht gaan vele vrijwilligers op 46 locaties weer wilgen knotten, bomen snoeien en poelen opschonen. Om zo ons mooie Utrechtse landschap in stand te houden.

A Rocha Heuvelrug doet ook weer mee op Landgoed Prattenburg. We gaan aan de slag op het stukje grond dat we als werkgroep hebben geadopteerd. De bedoeling is om dit terrein om te vormen tot een open natuurlijk loofbos. Dat betekent dat grove dennen en buitenlandse soorten zoals Amerikaanse eik verwijderd moeten worden. Zo ontstaat er een meer natuurlijke overgang van het heideveld naar het bos. Bij deze klus wordt er gezaagd en geknipt en gesleept met hout. Voor elke leeftijd is er wel iets om te doen.

Trek werkkleding en stevige schoenen aan en neem eventueel regenkleding mee. Wij zorgen voor gereedschap en werkhandschoenen. Halverwege de ochtend is er een koffie/thee pauze met versnapering. Om 12.00-12.30 ruimen we het gereedschap weer op en eten we samen nog een kopje soep met een versgebakken bruine boterham.

Vrijwilligers van alle leeftijden zijn welkom. Dat geldt ook voor gezinnen met kinderen en voor scholieren die hun maatschappelijke stage willen doen.

Kom dus ook op 4 november. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie en meld je aan voor de locatie Prattenburg.

Na de pauze, van 10.30-12.00 uur, is er een speciale activiteit voor de kinderen tot 12 jaar. Wat we gaan doen blijft nog even een verassing!

Hiervoor zijn we nog op zoek naar 1 of 2 vrijwilligers die vanaf 10.30 uur de kinderen hierin willen begeleiden. Vind je het leuk om hieraan mee te doen, meld je dan aan via heuvelrug@arocha.org.