• Grote werkstuk

  Prinses Beatrixschool
 • Leerling in actie

  Prinses Beatrixschool
 • Leerlingen kijken toe

  Prinses Beatrixschool
 • Nog een bijdrage

  Prinses Beatrixschool

Kunstweken starten op Prinses Beatrixschool

06-11-2017, 16:31 | Lezersnieuws | Prinses Beatrixschool

Maandagmorgen 6 november kwamen de leerlingen in actie om een groot werkstuk te maken als startschot voor de kunstweken. O.l.v. Suzanne Visscher mochten de leerlingen diverse hulpmiddelen gebruiken om een kleurrijk geheel te krijgen.

De komende weken krijgen de leerlingen lessen over verschillende kunstenaars en uiteindelijk maken ze ook kunstwerken in de stijl van de kunstenaar uit hun groep. Groep 1 werkt over Piet Mondriaan. De groepen 2 en 3 ontdekken meer over de kunstwerken van Andy Warhol. Voor de leerlingen van de groepen 4 en 5 wordt duidelijk hoe Joan Miro schilderde. Bij groep 6 en 7a is Vincent van Gogh in beeld. De leerlingen uit 7b en 8 gaan Pablo Picasso bestuderen en in zijn lijn werkstukken maken.

Van elke leerling wordt een schilderij gedigitaliseerd en die komt vervolgens in een digitaal museum. Daar kan iedereen die toegang heeft tot het museum de kunstwerken bewonderen.

Op donderdagavond 16 november is iedereen vanaf 18.30 uur welkom om op de projectavond de kunstroute te volgen. De kinderen van de Prinses Beatrixschool laten dan zien wat ze allemaal hebben gemaakt. Ook kunnen die avond bezoekers zelf in actie komen. De avond is de afsluiting van de kunstweken waarin voor de kinderen veel viel te ontdekken en te beleven.