• Pepernoten, muziek, toneel en Sinterklaas

Groot feest bij Pepernotenconcerten

30-11-2015, 11:32 | Lezersnieuws | Muziekschool de Muzen

Wat een feest! Zwarte Pieten, pepernoten, muziek, toneel, heel veel publiek en als grote verrassing Sinterklaas zelf. Deze ingrediënten maakten de Pepernotenconcerten van Muziekschool de Muzen en Volksuniversiteit Veenendaal tot heerlijke feestjes!

Het feest begon al zodra bezoekers Spectrum binnen liepen. Trompettisten begroetten het publiek en in de foyer was het een drukke Pietenboel met onder andere een pietenziekenhuis (ook nodig, als een Piet van het dak afvalt…), pakhuis en een postkantoor. En eenmaal in de zaal kwam de stemming er alleen maar beter in.

Zo deed iedereen lekker actief mee met het interactieve toneelstuk over de verdwenen hofdichter van Sinterklaas. Leerlingen van de theaterwerkplaats van de Volksuniversiteit brachten dit verhaal met verve. En natuurlijk was er ook muziek. Leerlingen van De Muzen zorgden voor de nodige meezingers en ook de Scheepjeswolharmonie was vrijdag van de partij.

En na afloop van de concerten werd er in de foyer vrolijk verder gegaan, want Sinterklaas nam daar plaats. Hij nam uitgebreid de tijd om met alle kinderen te kletsen en op de foto te gaan.

Prijsuitreiking

Tijdens de Pepernotenconcerten vond ook nog eens de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd plaats. Rachel Kaai (8 jaar) en Boris Janson (2 jaar) namen vol trots hun prijzen, gesponsord door www.1001farmtoys.nl, in ontvangst.

Samenwerking

De Pepernotenconcerten zijn al jaren een groot succes bij De Muzen. Reden om dit jaar niet één maar twee concerten te geven, en ook werden de krachten gebundeld met de theaterwerkplaats van Volksuniversiteit Veenendaal. Deze combinatie bleek goud waard, want de leerlingen speelden maar liefst twee keer voor een volledig uitverkochte zaal. En dat maakte de feestvreugde alleen maar groter!

Ben je enthousiast geworden tijdens de concerten en wil je zelf ook op muziekles, of deel uitmaken van de theaterwerkplaats? Kijk dan op www.muzenveenendaal.nl en www.vuveenendaal.nl voor alle mogelijkheden!