• Tijdens de feestelijke uitreiking "Groenteman met Ster"

    Charles Batenburg
  • Trotse 3-sterren winnaars

    Charles Batenburg
  • In spanning tijdens de uitreiking "Groenteman met Ster"

    Charles Batenburg

Groente en fruitspecialist Gijs van de Hoef bekroond met 3 Sterren

23-09-2016, 11:10 | Lezersnieuws | VD Hoef - ADN

Tijdens de eerste editie van "Groenteman met Ster" is Gijs van de Hoef bekroond met 3 sterren. Daarmee behoort de groentespecialist tot de top 3 speciaalzaken van Nederland. De steren zijn het resultaat van een strenge beoordeling en een bekroning voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid.

Het is voor het eerst binnen de branche van de groentespeciaalzaken dat het sterrensysteem wordt gehanteerd. Binnen de restaurants is dit een bekend keurmerk en de slagers en bakkers hebben dit in de loop der tijd

overgenomen. Dit jaar hoort hier ook de groenteman bij met de verkiezing "Groenteman met Ster".

De verkiezing "Groenteman met Ster" komt in de plek van de wedstrijd "Beste Groenteman van Nederland". Gijs van de Hoef wist in 2014-2015 de titel "Beste Groenteman van Nederland" te bemachtigen. "We waren er uiteraard dit jaar op gebrand weer bij de top van Nederland te horen" vertelt Gijs. "Bij de vorige wedstrijd werden we Beste Groenteman van Nederland. En nu zijn we ook bekroond met het maximale aantal van 3 sterren. Dat we die kwaliteit kunnen hooghouden is voor ons erg belangrijk en iets waar we elke dag weer voor gaan met een team van 22 enthousiastelingen!"

Groenteman met Ster word je niet zomaar. Om 1 ster te behalen is een score tussen de 8 en 8,5 nodig, voor 2 sterren een score tussen de 8,5 en 9 en voor 3 sterren is een score van een 9 of hoger vereist.

In totaal zijn er 24 sterren uitgereikt dit jaar waarvan 15 speciaalzaken met 1 ster werden bekroond, 6 speciaalzaken met 2 sterren en slechts 3 speciaalzaken met 3 sterren.

De andere 3-sterren winnaars zijn Landwaart Culinair uit Maartensdijk en De Groentemannen uit Zwartsluis. Alle drie 3-ster winnaars staan al langere tijd bekend om hun kwaliteit. Alle drie werden in het verleden eens uitgeroepen tot Beste Groenteman van Nederland en mogen zich dus met recht de top van Nederland noemen.

Groentespecialisten namen deel aan twee meetrondes: een meetronde van de 'achterkant' van de onderneming, waarbij de gehele organisatie achter de schermen wordt doorgelicht en een meetronde van de 'voorkant' van de onderneming, waarbij alle onderdelen die de klant ziet en ervaart wordt getoetst door deskundige vakjury's, mysteryshoppers en winkelbeoordelaars. De sterwinnaars vertegenwoordigen de top van de ambachtelijke groente- en fruitspeciaalzaken in Nederland.

Voor meer informatie: www.gijsvandehoef.nl www.groentemanmetster.nl