• Impressie Ederveens Hofje

    Dutch Housing Company

Groen wonen aan de rand van VeenendaalNieuwbouwproject Ederveens Hofje bijna uitverkocht

24-04-2017, 13:41 | Lezersnieuws | Janneke de Bruine

Aan de Wetsteenhof in Ederveen wordt een kleinschalig nieuwbouwplan met zes duurzame vrijstaande huizen in een sfeervol hofje gebouwd. Ederveens Hofje vormt het sluitstuk van de nieuwe woonwijk Veldjesgraaf, een groen en ruim opgezette buurt waar het fijn wonen is. Mooie straten, voldoende groen en speelplekken voor de kinderen maken een prettige woonsfeer. De ligging aan de Wetsteenhof is praktisch, dichtbij de winkels en tegelijkertijd aan de groene, rustige rand van het dorp aan de kant van Veenendaal. Inmiddels zijn 4 van de 6 woningen in dit kleinschalige nieuwbouwplan verkocht. Er zijn nog twee vrijstaande woningen beschikbaar.

Familie Dekker was afgelopen winter op zoek naar een 2/1-kapwoning of vrijstaande woning in Veenendaal en omgeving. "Momenteel groeit Veenendaal behoorlijk dicht en aangezien we naar meer ruimte op zoek waren zijn we ook op mooie plekken net buiten Veenendaal gaan kijken zoals Overberg en Ederveen", vertellen Martin en Anja Dekker. "We zagen toen via internet de vrijstaande huizen in het project Ederveens Hofje. Precies waar we naar op zoek waren! De vrijstaande woningen hebben op de begane grond een royale leefruimte met een woonkeuken. Ze zijn energiezuinig en hebben ook nog een aantrekkelijke zonligging. Vanuit Ederveens Hofje zijn we zo in het buitengebied om lekker te genieten van de natuur maar ook het centrum van Veenendaal met alle voorzieningen is dichtbij. We kijken er naar uit om straks hier te gaan wonen."

De energiezuinigheid en het comfort van vloerverwarming sprak ook de familie Bor als kopers aan. Momenteel wonen Christiaan en Daniëlle Bor in de wijk Vathorst in Amersfoort. Ze hebben hun woning verkocht, wonen nu tijdelijk in een appartement en waren op zoek naar een woonomgeving met meer ruimte en rust. Ook vonden ze het belangrijk dat de buren aandacht hebben voor elkaar en dat hun zoontje van vier lekker zonder zorgen op straat kan lopen en spelen. Allemaal wensen waar de huizen en de omgeving van Ederveens Hofje naadloos bij aansluiten. Na een prettig gesprek waaruit ook bleek dat de huizen een gunstige prijs-/kwaliteitsverhouding hebben, hebben ze de stap gewaagd en de koopovereenkomst getekend. "We kunnen niet wachten tot de bouw gaat starten", vertelt Christiaan.