• Frédérique Sluyterman van Loo en Ime Kuiper

    Project Zuiderburg

Gratis theater tijdens Proef Cultuur

13-09-2017, 16:30 | Lezersnieuws | Bart Drost

Aankomende zaterdag openen verschillende culturele instellingen gezamenlijk het culturele seizoen tijdens Proef Cultuur. Rondom het Kees Stipplein, het Stadsstrand en de Bernhard van Kreelpoort staat het bol van activiteiten. Theater De Lampegiet organiseert gratis theaterpreviews in Spectrum.

Geen weer, geen nood

Bezoekers van Proef Cultuur zien exclusieve preveiws van een aantal voorstellingen dit theaterseizoen. Deze previews vinden plaats in de theaterzaal van Spectrum. Ook bij slecht weer zit het publiek dus lekker droog.

Abdelkader Benali

Peppa Pig opent om 13:20 uur op het stadsstrand en daarna neemt zangeres Stephanie Struijk het stokje over. Ze doet een stukje van haar muziekprogramma Nieuwe Maan.

Vervolgens is er een live interview met schrijver Abdelkader Benali over zijn boek en gelijknamige theatervoorstelling 'Brief aan mijn Dochter'.

Na een korte pauze is er cabaretier Herman in een bakje geitenkwark. Tot slot geven Frédérique Sluyterman van Loo en Ime Kuiper een kort optreden van hun voorstelling 'In bed met Dietrich en Piaf', over het leven van ex-hartsvriendinnen zangeres Edith Piaf en Marlene Dietrich.

Programma

Het volledige programma is in te zien op http://proefcultuurveenendaal.nl/