• de schouderstand

    Lia Kruidbos- van Wijk

Gratis proefles bij Yoga Veenendaal in augustus en september

13-08-2017, 19:50 | Lezersnieuws | Lia Kruidbos- van Wijk

In augustus en september is het weer mogelijk om een gratis proefles te volgen bij "Yoga Veenendaal". Regelmatig horen wij "Ik kan niet ontspannen, dus yoga is niets voor mij!" of "Ik ben niet lenig genoeg om yoga te beoefenen." Maar om yoga te beoefenen hoeft u nog niets te kunnen. De lessen zijn er juist voor om yoga te leren.

Yoga is oude oosterse levensfilosofie, die in de jaren 60 naar het westen werd gehaald. Daar heeft het jarenlang heeft het een zweverig imago gehad maar steeds meer mensen ontdekken de voordelen van yoga.

Yoga is op veel manieren te beleven en grotendeels wordt het bepaald door de docent die les geeft.

De visie en intentie waarmee bij yoga Veenendaal wordt les gegeven is als volgt:

Bij Yoga Veenendaal wordt er tijdens de les veel aandacht besteed aan de adem, door middel van de adem en oefeningen komt het centrale zenuwstelsel tot rust. Hierdoor leer je te ontspannen. Dat wil niet zeggen dat alle oefeningen makkelijk zijn, je leert ook met frustratie en weerstand om te gaan. Onze intentie is dat je niet alleen leert te ontspannen tijdens het uurtje yoga maar dat je het ook mee neemt buiten de mat.

Bij Yoga Veenendaal wordt yoga niet gezien als een sport of als iets religieus, het is een manier om zelfbewust te worden.

Voor wie is yoga geschikt: Yoga is geschikt voor iedereen die bewust met zijn lichaam wilt omgaan. Mensen met een burn-out en andere stresklachten hebben er veel baat bij, net als mensen met hyperventilatie of met lichamelijke klachten.''

Bij yoga draait het niet om de theorie maar om het daadwerkelijk ervaren en het voelen. Daarom kunt u in augustus en september op maandagavond en woensdagavond gratis een proefles volgen bij Yoga Veenendaal. Aanmelden via liavanwijk70@gmail.com, meer informatie vind u op www.yogaveenendaal.nl