• Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor

Grandioos kerstconcert in een uitverkocht Aller Erf

28-12-2015, 10:22 | Lezersnieuws | Hans Knopperts

Op zaterdag 19 december gaf het Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor alweer voor de 22e keer in zijn bestaan het traditionele kerstconcert. In een uitverkochte Kerkzaal Aller Erf kon het publiek genieten van prachtige kerstmuziek. Het koor werd begeleid door het Cobra strijkorkest onder leiding van Trix van Dijk en aan de vleugel André Pouwer. Als solisten traden op Elsemarieke den Hartogh met dwarsfluit en Anja van der Maten op hobo en niet te vergeten de sopraan, Judith Sportel die al vaker met ons koor heeft opgetreden. Het orgel werd bespeeld door Bert Elbertsen. De algehele leiding van dit kerstconcert was in handen van Jimco Zijlstra, de dirigent van het koor.

Na afloop mocht het koor tal van enthousiaste reacties in ontvangst nemen, reacties die varieerden van: "wat een mooie combinatie die mannenzang met het kamerorkest" en "wat combineert de stem van de sopraan goed bij jullie mannenzang" tot "wanneer treden jullie weer op?"

Het eerstvolgende concert van het Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor is het Nieuwjaarsconcert op zaterdag 19 januari in het Dolfinarium in Harderwijk samen met het projectkoor Choire4hope en het Harderwijks Mannenkoor. Een concert waarvan de opbrengst geheel ten goede komt van Pink Ribbon, ook dit concert is geheel uitverkocht. Het koor treedt ook op tijdens het Amateurfestival op zaterdag 13 februari in theater de Lampegiet. Voor onze fans is het koor te beluisteren tijdens het Voorjaarsconcert in de Andrieskerk in Amerongen op 19 april a.s.