• De jury kijkt mee met Gijs van de Hoef

  • Kok Tim Niekus en presentator Jeroen Smits

  • 1e prijs Gijs van de Hoef

Gijs van de Hoef heeft de bekroonde lekkerste gerechten van Nederland!

02-10-2015, 16:41 | Lezersnieuws | C.de Graaf

Gijs van de Hoef heeft goed gescoord tijdens de Vakwedstrijden op de AGF Detail in Houten met tweemaal een 1e prijs ('Lekkerste maaltijdsalade van Nederland' en 'Lekkerste piepergerecht van Nederland') en tweemaal een 3e prijs ('Lekkerste sapje' en 'Lekkerste kindermenu').

Dit jaar is er geen verkiezing "Beste Groenteman van Nederland" waardoor Gijs zijn titel nog een jaar mag behouden. Wel hebben dit jaar de vakwedstrijden plaatsgevonden op 29 en 30 september.

De presentatie van de vakwedstrijden was in handen van Jeroen Smits, een van de presentatoren van het tv-programma 'Alles over Wonen' bij SBS6. De jury, waar ook tv kok Madri Gerber van het gelijknamige programma deel van uitmaakte, was onder de indruk van de deelnemers. Vooral de verrassende smaken en combinaties, de mooie presentaties en de creativiteit van de deelnemers vielen op.

Tweemaal de 1e prijs

Gijs streed om de titel "Lekkerste maaltijdsalade van Nederland" en behaalde een 1e prijs! Het winnende gerecht was in wortelsap gegaarde quinoa met dadelcrème, gerookte eend, little gem en gekleurde wortel. Zijn creatie viel goed in de smaak bij de vakjury!

Kok Tim Niekus streed om de titel "Lekkerste Piepergerecht van Nederland" en behaalde daarmee ook de 1e prijs! Het winnende gerecht was een puree van geroosterde kriel, remouladesaus van truffelaardappel en knolselderij, aardappelgratin met knolselderij en zoete aardappel en rode mul.

Tweemaal de 3e prijs

Op de onderdelen "Lekkerste Sapje van Nederland" en "Lekkerste kindermenu van Nederland" streed Christine van de Hoef om de titel. Op beide onderdelen pakte team Gijs van de Hoef niet de titel, maar wel een mooie 3e prijs!

Een opleiding cadeau

Vanuit SVO vakopleiding food ontving Gijs van de Hoef ook nog een extra prijs, namelijk een mooie waarde cheque welke kan worden besteed aan een opleiding binnen de AGF branche. "We zijn er ontzettend blij mee, zo hebben we weer extra middelen tot onze beschikking gekregen om te blijven verbeteren en vernieuwen!"

De winnende gerechten zullen vanaf 8 oktober in de winkel liggen bij Gijs.