• Veel buren vonden de Zideris Burendag een mooi initiatief

  • Bij de high tea moest iedereen wat lekkers meenemen

Geslaagde Zideris Burendag in Veenendaal

28-09-2015, 12:19 | Lezersnieuws | Zideris Veenendaal

Zaterdag 26 september 2015 was het nationale Burendag in Nederland. In het hele land werkten buren samen in verschillende initiatieven om met elkaar in contact te komen. Zo ook in Veenendaal. Op aanzet van cliënten en medewerkers van Zideris Veenendaal werden er verschillende leuke middagen aan Kostverloren, Mozartdreef, Vollewens en Weverij georganiseerd samen met de buren.

Er is ter voorbereiding eerst een inventarisatie gedaan. Zo konden de medewerkers kijken hoeveel buren ze ongeveer konden verwachten. Aan de Mozartdreef deden ze dit bijvoorbeeld met een enquête. De rondvraag leverde meerdere positieve berichten op! Teams van medewerkers, cliënten en buren organiseerden daarom een high tea op zaterdagmiddag bij de locaties van Zideris Veenendaal. Alle buren zijn welkom, mits men iets lekkers meeneemt voor de high tea.

Gelukkig was het erg mooi weer zaterdag, daarom werden de spullen klaargezet in de tuin. Iedereen heeft erg zijn best gedaan in de keuken en men kwam niet met lege handen: er zijn allerlei lekkere hapjes de tuin in gedragen. De muziek stond aan en er kwamen meer en meer buren binnenlopen.

Bij de Weverij 35 en 21a werden de buren van de Stoomwever binnen uitgenodigd voor een kop koffie met wat lekkers. Ook werden er spelletjes gedaan met de buren, zoals sjoelen. Iedereen gaf aan de Burendag een leuk initiatief te vinden. Sommige buren kende elkaar nog niet en vonden het leuk om elkaar te leren kennen op een dag als vandaag. Ook bewoners gaven aan het een leuke dag te hebben.

Over Zideris

Zideris is een kleinschalige organisatie met een eigen gezicht en biedt professionele begeleiding en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Bij Zideris kun je wonen, werken of naar dagbesteding onder het motto 'eigenzinnige zorg'. Begin 2016 verhuizen veel van de bewoners van Zideris Veenendaal naar de nieuwbouwlocatie van Zideris aan Hollandia.