• Une Vie zaterdag bij het Filmhuis

    Filmdepot

Filmhuis Veenendaal weer van start met Une Vie en Les Saisons in Stiplounge

03-12-2017, 22:01 | Lezersnieuws | Filmhuis Veenendaal

In verband met problemen met de vloerconstructie kon het Filmhuis sinds begin november geen films meer vertonen in Spectrum. Maar het Filmhuis heeft tijdelijk onderdak gevonden in Stiplounge. Deze sfeervolle zaal maakt deel uit van café-restaurant Stipplein, direct naast Spectrum.

Zaterdagavond 9 december draait hier Une Vie, een sensitief karakterdrama gebaseerd op een boek van Guy de Maupassant. Het verhaal speelt in het begin van de 19e eeuw. Jeanne is kind van een steenrijk gezin, maar doordat alles voor haar wordt beslist, zelfs haar toekomstige echtgenoot wordt voor haar uitgezocht, leeft ze als een gevangene. Het leven benauwd haar en ze zoekt steeds meer haar toevlucht in haar hoofd waar ze met mooie herinneringen en hoop haar dromen levend probeert te houden.

Zondagmiddag 10 december draait les Saisons, een mooie natuurdocumentaire van de Franse regisseurs Jacques Perrin en Jacques Cluzaud. De documentaire beslaat 20.000 jaar wildernis in het hart van Europa, van de ijstijd tot vandaag, gezien door de ogen van de dieren; roedels wolven, beren, ossen, lynxen en wilde paarden. Een film over hoe mens en dier leren samenleven, maar waarin later door toedoen van de mens de omvang van de wildernis sterk wordt teruggedrongen. De documentaire pleit voor het herstel van balans tussen mens en dier.

Une Vie draait zaterdag 9 december om 20.30 uur en Les Saisons zondag 10 december om 14.30 uur in Stiplounge, Kees Stipplein 6. Beide met pauze. Kaarten zijn te reserveren op www.filmhuisveenendaal.nl