• Wethouder Stroobosscher plant de fruitbomen samen met Henk-Jan Exalto en Gerrit van Dalfsen.

    Kris Exalto

Extra Gezond fruitbomen geplant in het centrum van Veenendaal

25-04-2017, 10:20 | Lezersnieuws | K.G. Exalto

Afgelopen donderdag 20 april zijn er onder de Bernard van Kreelpoort en op het Kees Stipplein in Veenendaal 6 plantenbakken geplaatst met daarin perenbomen. Deze perenbomen worden geleverd en onderhouden door Extra Gezond Veenendaal. Wethouder Engbert Stroobosscher was hier ook bij aanwezig. Afgelopen boomplantdag 2017 zijn er op de Ruisseveen, op de Vuurvlinderronde en in het Dragonderpark te Veenendaal ook fruitbomen geplant samen met de gemeente en basisscholen. Vorig jaar zijn er al perenbomen geplant op de Tuimelaar, Van Manenerf, Ruiterijweg en de Bunzinglaan samen met de gemeente en basisscholen.

Extra Gezond Veenendaal is een initiatief van Exalto Hoveniers, samen met van Dalfsen Acquisitie. In dit initiatief spelen de gemeenten Veenendaal, Ede en Wageningen een sterke rol. Food Valley wil, als innovatieve samenwerking, bedrijven en overheden laten samenwerken op het gebied van gezonde en duurzame voeding. Extra Gezond Veenendaal voegt daar een belangrijke partij aan toe: de burger. De fruitbomen van Extra Gezond Veenendaal zijn daardoor meer dan bomen die appels en peren leveren. Ze zijn stuk voor stuk een symbool van een regionale en plaatselijke samenleving, die de waarde van een gezond en bewust leven beseft én concreet maakt. Zo blijft Food Valley geen abstract concept, maar wordt het onderdeel van de buurt. Extra Gezond voor iedereen!

De sponsors van Extra Gezond Veenendaal zijn op het moment: Gemeente Veenendaal, Exalto Hoveniers, Van Dalfsen Acquisitie, DekoSign, Bakkerij Achterberg, Citroenair, Garage Geurtsen, Koetshuysch kaas, Pokon Naturado, HetWorks, Communicatiebureau van Vessem, KIP label, Hillstar Business Intelligence.