• Burgemeester W. Kolff ontvangt het 1e vaatje

    Ton

Eerste vaatje haring geschonken aan Veenendaalse samenleving

27-06-2017, 13:50 | Lezersnieuws | Ton van Engelenhoven

Het 1e vaatje Hollandse Nieuwe haring is op dinsdag 27 juni geschonken aan de Veenendaalse samenleving. Burgemeester W. Kolff ontving als 1e burger van de gemeente Veenendaal het vaatje uit handen van Sjors en Nico Rosendaal; eigenaren van De Heeren van de Vis.

De Heeren van de Vis wonnen op 13 juni jongstleden de veiling van het 1e vaatje Hollandse Nieuwe 2017 op de veiling in Scheveningen. Veel aandacht viel hen daarmee ten deel vanuit de landelijke media. Eén vraag van die media bleef echter nog even onbeantwoord. ,,Wat gaan jullie met dit vaatje doen?'' was een bij herhaling gestelde vraag.

Het antwoord moesten Sjors en Nico echter nog even overdenken, overrompeld als zij waren met de winst van het zó begeerde 1e vaatje Hollandse Nieuwe.

Na van de eerste verbazing en vreugde te zijn bekomen konden zij echter een besluit nemen. In overeenstemming vonden zij dat dit bijzondere vaatje een plaats in de Veenendaalse samenleving moest krijgen. Niet alleen, omdat dit vaatje voor de Heeren van de Vis van grote waarde is, maar juist ook omdat dit vaatje veel media aandacht voor de plaats Veenendaal heeft gebracht en nog zal geven.

Burgemeester W. Kolff en het voltallige college wethouders ontvingen het vaatje in dank en de burgemeester zegde de Heeren van de Vis toe dat zij een goede plaats aan dit vaatje zouden toe wijzen.