December Inzamelingsactie Voedselbank

09-12-2017, 09:30 | Lezersnieuws | Pieter Zwart

Met de oproep 'Koopt je deze kerst iets meer voor een ander?" start de Voedselbank Veenendaal in december een inzamelingsactie voor voedsel. Veenendalers wordt gevraagd om bij hun wekelijkse boodschappen een extra pakket levensmiddelen te kopen voor de clienten van de voedselbank.

Veenendalers die een voedselpakket aanschaffen kunnen dit afgeven bij BOX Inn Selfstorage aan de Kernreactorstraat 24a. Daar staan de medewerkers van BOX Inn klaar om de boodschappen aan te pakken en door te leveren aan de Voedselbank.

"Met deze actie steunen we de ongeveer 190 gezinnen die in Veenendaal gebruik maken van de Voedselbank," zegt Gert Willemsen van de Voedselbank."Veel mensen zorgen tijdens de feestdagen voor gezelligheid in huis en kopen daar ook hun boodschappen op in. Met een paar euro extra boodschappen help je de Voedselbank aan basis levensbehoeften voor haar clienten. Met deze voorraden kunnen we de eerste maanden van het nieuwe jaar mensen voorzien van belangrijke levensmiddelen en toiletartikelen."

"We zijn erg blij met de logistieke ondersteuning van Box Inn. We ontvangen veel ondersteuning vanuit Veenendaalse bedrijven en dit is zo'n voorbeeld van praktisch steun. Daarnaast werken veel Veenendaalse restaurants mee, door een placemat met boodschappenlijst voor hun gasten op tafel te leggen."

In een groot aantal supermarkten liggen katoenen tassen klaar, die Veenendalers kunnen vullen met boodschappen. Deze tassen kunnen de hele maand december worden ingeleverd bij Box Inn Selfstorage.

Voor wie wil meedoen met de voedselinzamelingsactie, het boodschappenlijstje bestaat uit: olie, muesli, macaroni, koffie, peulvruchten en pindakaas. Maar alle houdbare boodschappen worden hartelijk ontvangen.

Meer informatie over de actie is te vinden op Facebook: Samen voor de voedselbank Veenendaal.