• Wieden op de Stadsakkers.

  Riëtte Vonkeman
 • Ejo Smit ontvangt de leerlingen van De Plantage.

  Riëtte Vonkeman
 • Leren over de verschillende soorten groenten die verbouwd worden op de Stadsakkers.

  Riëtte Vonkeman
 • 'Het onkruid is sterk - maar wij zijn sterker.'

  Riëtte Vonkeman

De Plantage bezoekt Stadsakkers Veenendaal

29-05-2017, 15:10 | Lezersnieuws | Christiaan Abbing

Leerlingen van groep 7 en 8 van GBS de Plantage hebben op maandag 29 mei 2017 een bezoek gebracht aan de Stadsakkers in Veenendaal.

De leerlingen van De Plantage werden op de Stadsakkers ontvangen door Ejo Smit, die ze van alles vertelde over de verschillende soorten groenten die er op de Stadsakkers verbouwd werden. 'We leveren een voortdurend gevecht tegen het onkruid - maar wij zijn sterker.'

Stadsakkers Veenendaal is een initiatief van stichting Missie0318, met als doel zoveel mogelijk verse groenten op te brengen ten behoeve van de Voedselbank Veenendaal. Stadsakkers is in voorjaar 2017 begonnen met het verbouwen van verse groenten, om zo de 180 gezinnen die een pakket van de Voedselbank Veenendaal ontvangen te kunnen helpen. Daarnaast heeft Stadsakkers Veenendaal nog een tweede doel: ontmoeting, ontmoeting, begrip, kennisoverdracht, gevoel van eigenwaarde en nut.

Met de leerlingen en begeleiders maakte Smit een rondje over de akkers en daarna konden de leerlingen van groep 7 en 8 ook nog zelf aan de slag. Handen uit de mouwen dus, want er moest geschoffeld worden! Al doende leerden de leerlingen hoe ze onkruid het beste te lijf konden gaan.

Smit beëindigde de rondleiding met de oproep aan de leerlingen om thuis vooral over dit bezoek te praten: Stadsakkers Veenendaal is nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen.

De Plantage is de eerste school in Veenendaal die op deze manier een bezoek heeft gebracht aan de Stadsakkers. Dit bezoek past goed bij de doelstelling van de school om kinderen op te laten groeien tot zelfstandige, talentvolle mensen met oog voor hun omgeving en de naaste.