• Vitrinekastjes, tapijtstroken, lambrisering met ingebouwde nachtverlichting

  • Verwarmde galerij waardoor bewoners extra ruimte hebben.

  • Grote ramen in de woonkamers en studio’s.

De Koekoek van QuaRijn genomineerd voor NVTG BouwAward

02-03-2016, 18:21 | Lezersnieuws | QuaRijn

Locatie De Koekoek in Veenendaal, onderdeel van zorgorganisatie QuaRijn, is genomineerd voor de NVTG BouwAward. Dit is een prijs van de Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg (NVTG) voor excellente zorgprojecten. Bij de selectie van de genomineerde projecten hanteerde de jury een serie strenge criteria. Zo werden de projecten beoordeeld op de relatie tussen het welbevinden van patiënten en cliënten en de gerealiseerde infrastructuur. Bij de inrichting van De Koekoek is uitgegaan van de beleving van mensen met dementie. De indeling, domotica, verlichting, stoffen, kleuren en meubels zijn op de bewoners afgestemd. QuaRijn werkte hiervoor samen met Interieur + dementie. Op 19 april wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het internationale Wereldcongres van de NVTG in Den Haag.

Over De Koekoek

In De Koekoek in Veenendaal wonen mensen met dementie in een veilige omgeving. Iedere bewoner heeft een eigen studio en badkamer. Per 6 of 7 studio's is er een huiskamer, open keuken, verwarmde galerij met plaatsje en een gang. Samen vormen de bewoners een zo gewoon mogelijk huishouden. De inrichting en domotica is afgestemd op mensen met dementie. In De Koekoek is ook het ontmoetingscentrum dementie, de dementheek en het QuaRijn Kennis en BehandelCentrum gevestigd.

Film interieur De Koekoek

Over QuaRijn

QuaRijn heeft allerlei mogelijkheden voor wonen, welzijn en zorg voor senioren in de gemeenten Bunnik, Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede. Er zijn Kennis en BehandelCentra in Doorn, Leersum en Veenendaal, www.QuaRijn.nl. Met zo'n 1200 medewerkers verleent QuaRijn professionele zorg. Ongeveer 600 vrijwilligers helpen bij allerlei welzijnsactiviteiten, www.gekopdezorg.nl.