• Winnaars

    Coen jongerencommunicatie
  • Affiche

    Bouwbazen
  • Site bouwbazen

    Site

Bouwbazen gewonnen door eerste klassers van de CSV

21-04-2017, 16:00 | Lezersnieuws | Zara

Een tijdje geleden begon het Bouwbazen avontuur op de CSV. Nadat Andre Merlijn van Coen jongerencommunicatie het op school enthousiast gebracht had, werd dit gelijk in de week van de techniek ingepast. Afdelingsleidster van leerjaar 1, mevr. Van Barneveld, gaf de leerlingen ook een opdracht mee. Naast het duurzame aspect, moest het ontwerp iets zijn dat meer leerlingen naar buiten kreeg in de pauzes. Aan het einde van de week moesten de leerlingen een pitch houden voor hun groep. Hier kwamen telkens twee winnaars uit. De docenten techniek kozen het beste idee uit de twaalf ideeën die door waren naar de volgende ronde . Dat idee zou de CSV inzenden naar de Bouwbazen Challenge. Het groepje bestaande uit Niek Klumpenaar, Noah Faber en Yusuf Mahamed werkte het verder uit met de docenten. Het was al een eer uitgenodigd te worden voor de finale.

Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen heette de jongeren welkom in het Amersfoortse poppodium Fluor, waar de spanning te snijden was. De leerlingen waren onwijs fanatiek en presenteerden hun ideeën vol overtuiging. Er waren zo'n 100 leerlingen aanwezig van praktijkonderwijs tot Technasium en mbo-scholen.

Voor de BouwBazen Awards zijn er honderden ideeën verzonnen en de beste vijf plannen werden gepitched voor de jury.

Onder luid gejuich wonnen de leerlingen van CSV Veenendaal op 19 april de Bouwbazen Challenge. Zij kregen voor het beste bouwidee naast de award ook een check van 5000 euro. De leerlingen maakten een schommel waarbij door een dynamo energie wordt opgewekt. De studenten zijn dolblij met de prijs en mogen hun bouwidee nu echt gaan uitvoeren. Geen betere manier voor de leerlingen om op inspirerende manier aan de slag te gaan met alles wat ze tijdens hun lessen en stages leren.

Winnende pitch

Alle pitches werden door de jury beoordeeld. Er werd gekeken naar creativiteit, technische en financiële haalbaarheid en naar de kwaliteit van de presentatie. Het was ontzettend spannend welk project er zou gaan winnen. Uiteindelijk is het plan van CSV als winnaar uit de bus gekomen. De jury, met onder meer wethouder Willem-Jan Stegeman was onder de indruk van het idee. Met name de eenvoud van het idee, het duurzame karakter en met een uitvoering waarbij samenwerking voorop staat. Hoe mooi dat dit idee straks werkelijkheid wordt.

De BouwBazen Challenge is een wedstrijd voor scholen en leerlingen in de regio Amersfoort om jongeren te enthousiasmeren voor de bouw. Meer informatie:kijk op www.bouwbazen.nl