• Door een fantastische duik wordt een punt gescoord in het eindvak

  • Een goede verdediging is van belang

3e plaats NJK Ultimate Frisbee voor Veenendaal Tijgers

13-09-2015, 23:01 | Lezersnieuws | Marjo Hoppen

Op 13 september vond de 4e jeugdspeeldag plaats van dit seizoen. De weersverwachting gaf niet meteen een positieve verwachting, maar het bleek een perfecte frisbeedag.

Een graad of 20 en gewoon droog.

Na 3 spannende competitiedagen in het voorjaar werden bij de Onder 20 divisie zondag de finales gespeeld. 12 teams streden voor de nationale titel. Daarvan waren er 2 teams van de Frisbeeclub Veenendaal Tijgers.

Na een enerverende dag met spannende wedstrijden (de finale werd net niet behaald door een verlies van 12-11 middels "Universe" ) eindige het Veenendaal Tijgers team 1 op de 3e plaats en het 2e team op een eervolle 6e plaats.

Bij de leeftijd Onder 13 werd er op 2 niveau's gespeeld met maar liefst 10 teams die weinig voor elkaar onder deden. Het onderlinge doelsaldo bepaalde de eerste 5 plaatsen. Het was perfect geregeld door de Almere Spinners.

Over 27 september wordt het grootste jeugdtoernooi van Europa in Veenendaal gehouden: De Valley Frisbee Games bij de Merino's.

Een gezellig toernooi waar niet alleen Ultimate Frisbee is te zien maar waar ook het NK DDC, Guts en Individuele Onderdelen wordt gespeeld. Kom ook kijken! Toegang is gratis.