• Kinderyoga

    Bibliotheek Veenendaal
  • Collage-mandala

    Bibliotheek Veenendaal
  • Collage-mandala

    Bibliotheek Veenendaal

Workshops (kinder)yoga, meditatie en mandala maken.21 jan: Dag vd Spiritualiteit in Cultuurfabriek

05-01-2017, 10:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 21 januari 2017, 13:30 tot 16:00

Locatie:

Kees Stipplein 74, Veenendaal
De Cultuurfabriek
Veenendaal

De Maand van de Spiritualiteit heeft als thema 'Compassie' en loopt van vrijdag 13 januari t/m zondag 12 februari 2017. De Cultuurfabriek sluit hier op zaterdag 21 januari bij aan met diverse workshops. De initiatiefnemers van de Maand van de Spiritualiteit willen aandacht genereren voor de groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie in onze samenleving.

Workshop: KINDERYOGA van 13.30 - 14.15 uur

Deze workshop is gericht op kinderen tussen de 4 en 12 jaar; ouders zijn ook welkom. Kinderyoga is een speelse, veilige en ontspannen vorm van yoga, passend bij de leeftijdsgroep. Een gezonde manier van bewegen zonder competitie, waarbij plezier voorop staat en ieder kind mag zijn zoals hij of zij is. In de les worden yogahoudingen afgewisseld met ademoefeningen, spelletjes en rustmomenten. Info: www.ingridvanrhee.nl

Deelname aan deze workshop is gratis en aanmelden is niet nodig, maar vol=vol.

Workshop: YOGA & MEDITATIE van 14.30 - 15.30 uur

Wil je wat meer rust in je denken en/of je leven brengen en in aandacht leven? Dan is een kennismaking met yoga & meditatie misschien iets voor je. De workshop begint met enkele langzame bewegingen. Door vertraagd en met aandacht te bewegen leer je het lichaam op een andere manier kennen. Na de beweging volgt een geleidelijke overgang naar een korte meditatie op de grond of op een stoel. Meer informatie op www.ingridvanrhee.nl

Deelname aan deze workshop is gratis en aanmelden is niet nodig, maar vol=vol.

Maak een collage-mandala: 13.30 tot 16.00 uur

Onder begeleiding van Rinie van der Leer, creatief docent/inspirator gaan deelnemers compassiekaarten maken in de vorm van een collage voor henzelf of voor iemand anders. Door zich te verbinden met diegenen voor wie men een collage maakt, kunnen prachtige resultaten ontstaan. Scheuren of knippen, dat is een verschil in beleving en resultaat - het kan allebei. De collage(s) kunnen de deelnemers nabewerken met kleurpotloden en ander materiaal. Men krijgt tips en ondersteuning om hiermee aan de slag te gaan. Zie ook www.tekenenvanbinnenuit.nl.

Deelname aan deze workshop kost €3,50 te betalen op de dag zelf. Opgave vooraf is gewenst via cdkuijper@bibliotheekveenendaal.nl. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan de workshop (vol=vol).