• Word jij de nieuwe Rietveld?

    Ab Houtcreaties

Workshop houtbewerken voor kinderen in De Cultuurfabriek

22-09-2017, 19:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 30 september 2017, 14:00 tot 16:00

Locatie:

Kees Stipplein 74, Veenendaal
De Cultuurfabriek
Veenendaal

Zaterdag 30 september vindt van 14.00 tot 16.00 uur een workshop houtbewerken voor kinderen van 7 t/m 9 jaar plaats. Geïnspireerd door het werk van de wereldberoemde ontwerper Gerrit Rietveld gaan de kinderen zélf creatief aan de slag onder professionele begeleiding.

Houtbewerken

Kinderen leren in deze workshop werken met een aantal (kindvriendelijke) machines. Onder professionele begeleiding van Ab Houtcreaties leren ze technieken van het meubelmaken. Om inspiratie op te doen, bekijken ze eerst de tentoonstelling 100x Rietveld in de centrale hal van De Cultuurfabriek. Daarna gaan ze zelf creatief aan de slag.

Maak je eigen meubeltje

De meeste kinderen kennen waarschijnlijk wel de rood-blauwe stoel van Rietveld. De opdracht tijdens de workshop is zelf een stoel/meubeltje te maken, dat geïnspireerd is op het werk van de beroemde ontwerper. Kinderen leren tijdens de workshop ook meer over de verschillende houtsoorten en materialen.

Werkstuk mee naar huis

De workshop houtbewerken duurt 2 uur en het eindresultaat mag natuurlijk mee naar huis. Maximaal 15 kinderen kunnen aan de workshop deelnemen (vol=vol). Kaartjes kosten €5,- en zijn verkrijgbaar bij de servicebalie van De Cultuurfabriek én via de online agenda op www.bibliotheekveenendaal.nl.

Deze kinderworkshop maakt deel uit van de randprogrammering bij de expositie '100x Rietveld', die in de maanden september/oktober te zien is in de centrale hal van De Cultuurfabriek. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Kind Kansrijk en het Vallei Jeugd Fonds.