• Twee ijsvogels aan het Valleikanaal, 6 januari 2017

    Erice Wander
  • Onze Nationale vogel, de Grutto, die o.a. broedt in ons Binnenveld

    Eric Wander
  • Foeragerende kieviten pul op net omgeploegd weideland

    Eric Wander

Weidevogels in concert

27-01-2017, 18:54 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 25 maart 2017, 19:30 tot 22:00

Locatie:

Ker , Rhenen
Cunerakerk Rhenen
Rhenen

Op 25 maart is de dag van de première! Een documentaire over weidevogels in natuur- en agrarisch gebied het Binnenveld, direct naast Rhenen. Deze première is extra bijzonder door live muziek van het Symfonisch Blaasorkest van muziekvereniging Ons Genoegen.

In het binnenveld broeden ieder voorjaar talloze vogels. De Weidevogelbeschermgroep Binnenveld West is één van de werkgroepen van het IVN Veenendaal- Rhenen. Zij hebben een unieke documentaire gemaakt over de kievit, grutto, scholekster en andere weidevogels in het Binnenveld.

In de documentaire is aandacht voor het mooie landschap van het Binnenveld en natuurlijk de weidevogels. We zien de vogels nestelen, de bescherming van de eieren door boeren en vrijwilligers, de jonge vogels die voor het eerst het nest verlaten en vele andere mooie beelden.

In een speciale samenwerking met de Ons Genoegen worden de beelden vergezeld van live muziek in de prachtige entourage van de Cunerakerk. Deze bijzondere combinatie van natuur en muziek staat garant voor een bijzondere avond die u niet wilt missen.

Het concert begint om 20.00 uur in de Cunerakerk. De avond start om 19.30 uur met een expositie en informatie over weidevogels in het Binnenveld. De toegang is €7.50. Voor meer informatie zie http://www.onsgenoegen-rhenen.nl/ en http://www.anvhetbinnenveld.nl/weidevogelbeheer.php. en https://www.ivn.nl/afdeling/veenendaal-rhenen