• The Rolling Amazones

    Dorus Breidenbach
  • Bencha Theater met tango aan de trapeze

    Foto: Bencha Theater
  • Riviervaart met safarischip de Blauwe Bever en shantykoor 'Voor Anker'

    Foto: Stichting Rijnoevervaarten

Tango aan de trapeze en acrobatiek op roller skatesStraatfestival Kleurrijk Rhenen pakt uit

05-08-2017, 15:11 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 19 augustus 2017, 13:00 tot 17:00

Locatie:

Plantsoenstraat , Rhenen
Centrum Rhenen
Rhenen

Wie wil zien hoe je een Argentijnse tango combineert met luchtacrobatiek moet zaterdagmiddag19 augustus beslist naar het straatfestival Kleurrijk Rhenen. Het centrum wordt dan bevolkt door straatartiesten, acrobaten, goochelaars en voordrachtskunstenaars.

Daar acteren ook de luchtacrobaten van het Bencha Theater. Ze zijn met hun Argentijnse tango aan de trapeze letterlijk een hoogtepunt op dit festival, dat zich afspeelt op vijf pleinen. De acrobatenshow is drie keer op het hele uur, bij de voet van de Panoramamolen. Daar is ook een theaterwerkplaats, een mobiele mini-bioscoop, levende standbeelden en foodkramen.

Een paar stappen verderop ligt het 'Circusplein'. Daar vermaakt Familietheater Elbartastico je met clowns, jongleren, slapstick en magische fratsen. Om 14.30 uur wordt de ruimte opgeëist door het bizarre spektakel van de Rolling Amazones, acrobaten op rollerskates.

Wie op zoek is naar serieus vertier kan terecht op het kunstplein 'Muntmartre'. Hier zet het Duo Novakoski de toon met accordeon en Franse chansons. 'Fastpainter' Steffen Hylkema maakt intussen een groot kunstwerk en wie zelf aan de slag wil kan terecht in een workshop.

Om 14.00 uur vertelt Lea Kessels over haar 'Kleurrijk Kookboek'. Een gezamenlijk werkstuk van thuiskoks, fotografen en schrijvers. Ze vertellen wat de diverse culturen in Rhenen aan lekkers voortbrengen. Je hoort dit op het 'Vertelplein' bij het museum. Dat is de plek waar verhalenvertellers zijn en organisaties staan die zich inzetten voor ontmoeting van mensen.

Voor sport en spel kun je terecht bij de clinics van basketbal en volleybal en sportdemonstraties van beachvolleybal op de Markt. Tweehonderd meter verderop ligt aan de Loswal safarischip De Blauwe Bever. Wie een gratis rondvaart wil maken moet op tijd zijn. Het schip vaart af om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Op de Rijn kun je meezingen met de zeemansliederen van shantykoor 'Voor Anker'.

Rhenen, centrum, 13.00 tot 17.00 uur, gratis.