• Safarischip De blauwe bever

    Renk Ruiter

Rivieroevertocht naar Rhenen en Elst

10-05-2017, 13:01 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 20 mei 2017, 10:30 tot 13:00

Locatie:

Blaauwe Kamer Wageningen 1, Rhenen
Aanlegplaatse Blauwe Bever vaarten, Blaauwe Kamer 1 6702 PA Wageningen
Rhenen

Zaterdag 20 mei 2017, vertrek om 10.30 uur.

U gaat aan boord bij de aanlegplaats van de Blauwe Bever vaarten bij de Blauwe kamer, Blaauwe Kamer 1 6702 PA Wageningen

We varen over de Rijn richting Rhenen en Elst. Onderweg vertelt de gids u allerlei bijzonderheden over de rivier en het omringende landschap.

Om ongeveer 12.15 uur gaan we aan land midden in het natuurgebied De Blauwe Kamer en beginnen we aan onze terug wandeling van ongeveer 45 minuten. Door het afgraven en doorsteken van de zomerdijk, 25 jaar geleden, kreeg de Rijn vrij spel en ontstond gaandeweg dit prachtige rivieroeverreservaat.

Er is veel te zien op dit moment, zoals bijzondere plantengroei en de vele vogelsoorten. Zoals de lepelaars, ze zijn terug uit Afrika, en druk bezig met hun nesten en ook de aalscholvers zijn druk in de weer.

Aan het eind van de excursie wandelt u samen met de gids vanuit het natuurgebied terug naar het startpunt, waar u om ongeveer 13.00 uur aankomt.

In de kleine beneden hut zijn consumpties beschikbaar en er is een toilet aanwezig.

Het dragen van stevige schoenen wordt aanbevolen in verband met een bezoek aan het natuurgebied. Voor kinderen zijn op het schip reddingsvesten beschikbaar.

Volwassenen € 15, -, kinderen tot 12 jaar halve prijs

Reserveren via de website: https://deblauwebever.nl/reserveren/