• Uit de strip: De halsdoek van Cunera

    Tekeningen 'De Inktpot'
  • Uitzichtsplateau van de walburg

    Foto: Willy Hoorn

Radboud, Cunera en meer spannende verhalen

11-10-2017, 11:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 14 oktober 2017, 14:00 tot 15:30

Locatie:

Grebbeweg 123, Rhenen
parkeerplaats militair ereveld Grebbeberg
Rhenen

De legende van koning Radboud en Cunera komt heel dichtbij als je zaterdagmiddag of zondagmorgen meeloopt door het Grebbebos op een excursie van het Cuneragilde.

Op deze familiewandeling aan het begin van de herfstvakantie hoor je over het ontstaan van de berg en wat zich hier sindsdien allemaal afspeelde. De verhalen worden zo verteld dat kinderen ze ook begrijpen. Maar omdat je ze hoort op de plekken waar het allemaal gebeurde komen de historische gebeurtenissen ook voor volwassenen dichterbij.

Je hoort over de oude Friezen, de Romeinen en de Franken, maar ook over gebeurtenissen die uit een minder ver verleden. Je bezoekt de lievelingsplek van Koning Frederik van de Palts en koningin Elizabeth Stuart waar ze in Tachtigjarige Oorlog picknickten. Je ziet ook de paardrijbak waar onze prinsessen Beatrix, Irene en Margriet leerden rijden.

De vervallen boswachterswoning bij de oeroude walburg nodigt uit te vertellen over boswachter en schrijver Johan Veenhof. En over die mysterieuze middeleeuwse aardwallen, hier bovenop de Grebbeberg. En vanzelfsprekend zou een wandeling over de Greb niet compleet zijn zonder aandacht voor de Slag om de Grebbeberg. Je staat hier op de plek waar het allemaal gebeurde en daar kun je vragen wat je maar wilt weten.

Zaterdagmiddag wacht gids Jan Blaas je om 14.00 uur op op de parkeerplaats bij het militair ereveld op de Grebbeberg. Zondagmorgen om 10.00 muur staat Pieter de Vries daar voor je klaar. Volwassenen € 3, t/m 12 jaar € 1,50. Aanmelden is niet nodig. Honden mogen niet mee. De route is helaas niet geschikt voor rolstoelen.