• Poster

    Zara

PEP toernooi komt eraan bij VMHC Spitbergen

17-06-2016, 14:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 25 juni 2016, 09:00 tot 16:30

Locatie:

, Veenendaal
VMHC Spitsbergen
Veenendaal

Binnenkort een hockeytoernooitje in Brazilië, maar zaterdag een top hockeytoernooi in de buurt. Zaterdag 25 juni zal er op de velden van VMHC Spitsbergen het grote Spitsies PEP toernooi gehouden worden. Dit is voor meisjes van 9-10 jaar. Dit jaar is de derde editie van dit toernooi. Vorig jaar nog gewoon Spitsies toernooi, nu PEP. Genoemd naar Pierre en Patty die veel betekenen voor de jeugd/ jongste jeugd binnen de club. Na het B en C toernooi, is dit het derde grote toernooi bij VMHC Spitsbergen. De animo voor dit toernooi was groot. Wel 36 teams uit een grote regio doen mee. Van Bemmel tot Tiel, van Wageningen tot Baarn en natuurlijk ook acht teams van VMHC Spitsbergen. In totaal ongeveer 360 speelsters. Er wordt gespeeld in twee leeftijdsklassen. De E zestallen, die op een kwart veld spelen en de E achttallen, die op een half veld spelen. Volgend jaar gaan de achttallen dan naar de D. Dan gaan ze op een heel veld spelen.

Naast de wedstrijden is er ook nog een spelletjescompetitie en is Kangoo club Veenendaal aanwezig. Ook zijn er echte graffiti kunstenaars. Kortom een dag om nooit te vergeten.

Deze keer is er ook aandacht voor een serieuze zaak. Een van de kinderen binnen M8E1 is dit jaar getroffen door een hersenvliesontsteking. Dit heeft ook op de meiden een grote impact gehad. Tijdens het toernooi heeft Vcompany een suikerspin- en popcornmachine beschikbaar gesteld. De opbrengst hiervan gaat naar de hersenstichting. De hersenstichting zal ook aanwezig zijn deze dag.

Heeft u zin om de sfeer eens te proeven op onze geweldige vereniging, denkt u dat hockey misschien wel wat is voor uw zoon/dochter? Kom dan eens langs tussen 9.00 en 16.30 en geniet van Veenendaal Sportstad. Voor groot en klein. Wie weet ziet u nu de speelsters die over een jaar of acht mee gaan doen met zo'n toernooitje, net als nu in Brazilië komt.