• Het VCM in de Julianakerk

Passie & Pasenconcert Veenendaals Christelijk Mannenkoor

20-02-2016, 12:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 19 maart 2016, 19:30 tot 21:00

Locatie:

Veenendaal

Zaterdag 19 maart geeft het Veenendaals Christelijk Mannenkoor weer het Passie & Pasenconcert in de Julianakerk, Prins Bernhardlaan 26 in Veenendaal. Het VCM heeft het Christelijk Gemengd koor Magnalia Dei uit Amersfoort uitgenodigd om deze avond haar medewerking te verlenen. Beide koren staan onder leiding van Roelof van Middendorp.

Muzikaal programma

Daarnaast komende de volgende bekende musici naar Veenendaal: Bert Roest (orgel), Jan Hendrik van Schothorst (vleugel), Jolanda den Houter (hobo) en Rhodé op 't Hof (viool). Deze vier samen spelen ook twee maal een muzikaal intermezzo, Lenten Meditation van Jay Althouse en een Paasfantasie van André de Jager.

De opening, sluiting en meditatie worden verzorgd door ds. W. van den Brink uit Veenendaal.

Het eerste deel van het programma is gericht op "Passie" (het lijden en sterven van Jezus), het tweede deel op "Pasen" (opstanding). Beide koren zingen zowel bekende al minder bekende stukken van onder andere Johan Bredewout, Harm Hoeve, Roelof van Middendorp, André van Vliet, Jaap Kramer en anderen.

Ook deze avond zijn er weer een aantal stukken waarbij samenzang en koorzang wordt gecombineerd. Na de vele positieve reacties hierover van het publiek kiest het VCM dit ook weer tijdens dit concert.

Verdere informatie

Het concert begint om 19:30 uur. De kerk is om 19:00 uur open. De toegang is vrij, er wordt wel gecollecteerd voor de onkosten. Meer informatie is te vinden op vcm-veenendaal.nl.

Over het koor

Het VCM is een koor van zo'n 80 man met passie. Passie voor zang, muziek, een goede uitvoering en bovenal het zingend uitdragen van het Evangelie. Het koor staat sinds 2011 onder de inspirerende leiding van de bekende musicus Roelof van Middendorp. Het koor zingt geestelijke en vaderlandse liederen, psalmen, hymnes en delen uit oratoria. Het VCM kenmerkt zich in een goede onderlinge verstandhouding. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Een keer komen luisteren of meezingen bij een repetitieavond op maandagavond in Aula A van het Ichthus College kan altijd.