• 'The Danish Girl' a.s. zaterdag in Filmhuis Veenendaal

Oscar-genomineerde Eddie Redmayne in 'The Danish Girl'

07-03-2016, 20:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 12 maart 2016, 20:00 tot vrijdag 25 maart 2016, 20:00

Locatie:

Veenendaal

Aanstaande zaterdag om 20.00 uur staat de film 'The Danish Girl', gebaseerd op het levensverhaal van de beroemde Deense kunstenaar en transgender Einar Wegener, op het filmprogramma van Filmhuis Veenendaal. De volgende dag kun je om 14.30 uur genieten van het Ijslandse landschap in de tragikomische film 'Rams'. Te midden van de ruige natuur volgen we de broers, en schapenhouders, Gummi en Kiddi die al veertig jaar geen woord met elkaar gewisseld hebben. Maar een dramatische wending van het verhaal zou de twee wel eens dichter tot elkaar kunnen brengen.

In 'The Danish Girl' leren we kunstenaarskoppel Einar en Gerda Wegener kennen, die zo op het eerste gezicht een gelukkig huwelijk hebben. Wanneer Gerda haar man vrouwenkleding aan laat trekken bij gebrek aan een model om te schilderen, is dat het begin van een grote omwenteling in hun leven. De verkleedpartij doet Einar beseffen dat hij zich opvallend prettig voelt als vrouw en langzaam aan wordt Einar Lili. Deze prachtige film van regisseur Tom Hooper, ook bekend van 'The King's Speech' heeft begin dit jaar maar liefst vier Oscarnominaties mogen ontvangen. Met een Oscarnominatie voor beste acteur voor acteur Eddie Redmayne en de Oscarnominatie voor beste actrice in bijrol voor de Zweedse actrice Alicia Vikander.

Op zondag maken we reis naar het noordelijkste land van Europa, het prachtige Ijsland, een land dat een stuk groener is dan de naam doet vermoeden. Het is ook niet voor niets dat Ijsland afgelopen januari op de vakantiebeurs 2016, samen net Noorwegen, als meest populaire vakantiebestemming uit de bus kwam. Maar in de film 'Rams' heerst er geen vakantiesfeertje: in een dorpje dat leeft van de schapenhouderij wordt door één van de ruziënde broers het gerucht verspreidt dat er bij het vee van de ander een veeziekte verwant aan BSE heerst, met alle gevolgen van dien. Deze IJslandse Oscarinzending werd bekroond met de Un Certain Regard-prijs in Cannes.

Reserveer kaarten via filmhuisveenendaal.nl; ook voor meer filmnieuws en trailers.

2 Vrijkaarten voor 1000e lezer van Filmhuis Nieuwsbrief!

Veenendaal - Twee weken geleden vertelden we je er al over, we naderden de 1000e aanmelding voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Dé manier om op de hoogte te blijven van het filmprogramma en het laatste nieuws rondom Filmhuis Veenendaal. En vorige week was het zover, J.H. van Oostveen was de 1000e nieuwsbrief lezer én is ook direct lid geworden van het filmhuis. Gefeliciteerd met de twee vrijkaartjes!