• Alle kinderen van de 3 Rhenense scholen die meezingen met de Johannes Passion.

  • dirigent Harry Brasser en kinderen

Nog een paar dagen te gaan tot de Johannes Passion in Cunerakerk.

06-03-2016, 20:12 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 12 maart 2016, 20:00 tot 22:30

Locatie:

Rhenen

190 Kinderen van basisscholen de Cuneraschool, de Ericaschool en de Springplank in Rhenen kwamen afgelopen woensdag bij elkaar om te repeteren voor de uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach (zie foto), een project van oratoriumkoor Euphonia, dat met 85 jaar nog spring levend is.

Onder de bevlogen leiding van dirigent Harry Brasser en repetitor Elly Meijer van Euphonia oefenden de kinderen de vier koralen die zij zullen zingen voor het eerst met de 3 scholen bij elkaar samen. Muziekdocenten Iris van der Wardt, Hanna Koens en Mirjam Daalmans lieten de kinderen kennismaken met diverse muziekinstrumenten. De kinderen zijn enthousiast en hebben veel zin in hun optreden met koor, solisten Helena van Heel, Nienke van Oostenrijk, Gerben Houda, Pieter Hendriks en Hugo Oliviera en het Holland Symfonieorkest op vrijdagmiddag 11 maart.

Op zaterdagavond 12 maart a.s. zingen nog eens 20 kinderen mee aan de volwassen uitvoering van de Johannes Passion in de Cunerakerk. Voor dit concert zijn nog kaarten beschikbaar. Zie voor verdere informatie : www.euphonia-rhenen.nl