• Martin Koolhovens 'Brimstone' in Filmhuis Veenendaal

    Filmhuis Veenendaal

Nederlands trots 'Brimstone' in het filmhuis

29-10-2017, 09:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 4 november 2017, 20:00 tot zondag 5 november 2017, 22:30

Locatie:

Kees Stipplein 72, Veenendaal
Filmzaal Spectrum
Veenendaal

Na zeven jaar en enkele tegenslagen zag het belangrijkste filmproject van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven dan eindelijk het daglicht: 'Brimstone'. Een groots opgezette, Engelstalige western met een horrorrandje die door de internationale pers uitstekend werd ontvangen. Los van de regie kent de film nog meer Nederlandse invalshoeken met onder andere een rol voor Carice van Houten. 'Brimstone draait op zondagmiddag 5 november om 14.30 uur in de filmzaal aan het Kees Stipplein.

'Brimstone' speelt zich af in de negentiende eeuw. Liz is een jonge vrouw die een gelukkig leven leidt, totdat een duivelse priester in het dorp verschijnt en alles wat Liz lief heeft probeert te verwoesten. Maar Liz is een doorzetter, geen slachtoffer. Een krachtige vrouw die terugvecht voor een beter leven waar zij en haar dochter recht op hebben.

Naast de aanwezigheid van Van Houten kent de cast enkele topacteurs uit Hollywood, zoals Guy Pearce en Dakota Fanning. Verwacht een rauwe, realistische film vol spanning en gevuld met boeiende thematiek. De ambities van Koolhoven reikten torenhoog, maar het is hem gelukt om één van de beste Europese westerns aller tijden te maken.

Zwitserse arthouse

In de Zwitsers film 'Die Gottliche Ordnung', die op zaterdagavond 4 november om 20.00 uur draait, gaan we terug naar het jaar 1971. Een jonge moeder woont samen met haar man en twee zonen in een rustig dorpje op het platteland en is bij iedereen geliefd. Totdat ze openlijk en strijdlustig begint op te komen voor het vrouwelijk stemrecht.