Nacht van Gebed

19-05-2016, 17:40 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 27 mei 2016, 17:26 tot zaterdag 28 mei 2016, 17:26

Locatie:

Goudvink 2, Veenendaal
Westerkerk,
Veenendaal

Christenen uit Veenendaal8 bidden een nacht voor vervolgde christenen

'Heb je vijanden lief' is het thema van de Nacht van Gebed die Open Doors organiseert. In de nacht van 27 op 28 mei bidden christenen op honderden locaties in Nederland en Vlaanderen voor de vervolgde kerk en hun vervolgers.

Dit jaar staat de organisatie nadrukkelijk stil bij degenen die vervolgen. Islamitische Staat, Boko Haram, Al-Shabaab, maar ook dictators als Kim Jong-Un van Noord-Korea en Isaias Afewerki van Eritrea. De opdracht van de Here Jezus uit Matteüs 5:43 'heb je vijanden lief' is daarbij de inspiratie.

In Veenendaal komen christenen ieder jaar bij elkaar om tijdens de Nacht van Gebed te bidden. "We hopen dat veel christenen uit de regio zich aangesproken voelen en van 27 op 28 mei deelnemen aan de Nacht van Gebed. U bent van harte welkom". De nacht wordt georganiseerd door vele kerken uit Veenendaal en vindt plaats in de Westerkerk, Goudvink 2.

Niet alleen in Veenendaal blijven christenen een nacht wakker. Op meer dan driehonderd locaties in Nederland en België bidden duizenden christenen tijdens de Nacht van Gebed.

Er wordt gebeden voor christenen uit Irak, Tunesië, Eritrea, Soedan, Nigeria, Colombia, India, Noord-Korea, Vietnam. Van alle landen is er een kort filmfragment met bijbehorende gebedspunten waar gezamenlijk voor wordt gebeden. Tijdens de nacht is er om 01.30 uur een live-verbinding met India.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Meer informatie over de Nacht van Gebed en een overzicht van de gebedslocaties, vindt u op www.nachtvangebed.nl.