• Midland Fm

    geen
  • Paul Heetebrij

    Stan Bouman
  • Onair

    geen

Midland Fm presenteert Paul Heetebrij live Onair

13-05-2017, 20:20 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 18 mei 2017, 20:00 tot 23:00

Locatie:

Molenstraat 35b, Veenendaal
Studio Midland Fm
Veenendaal

Aanstaande donderdag is het weer tijd voor een singer/songwriter in de studio van Midland Fm.

Singer/songwriter Paul Heetebrij zal te gast zijn in het programma Onair.

Singer-songwriter, gitarist, blues en folk, 1970

Paul Heetebrij is niet je doorsnee popartiest. Het best bewaarde geheim van Bemmel maakt scherpzinnige liedjes in zijn moerstaal…

Muzikaal is zijn muziek geworteld in de blues, country en folk. De recht-toe-recht-aan teksten zijn voorzien van een gezonde dosis zelfspot en relativering.

Live speelt Paul naast eigen werk ook tijdloze folk-, blues-, gospel- en countryliedjes van onder andere Mississippi John Hurt, Doc Watson, Rev. Gary Davis, Son House en Merle Haggard.

Behalve een grote liefde voor de gitaar als totaal-instrument heeft Paul een zwak voor de verhalen die de liedjes vertellen.

Het gaat Paul niet om vluchtig succes. Het gaat hem erom de dingen te doen waar hij vierkant achter staat.

En daarbij kan hij zich beter vinden in de zelf-doe-traditie van de folk dan in hitparades. Wat hij wil is gewoon spelen, liefst in kleine zalen en op kleine festivals.

Mijn eerste kennismaking met de blues is de muziek van Elvis via mijn vader en later van de muziek van de Rolling Stones uit hun begin-tijd dat ze nog oude blues-songs naspeelden. Een oom gaf mij een paar cassettebandjes.

De bluesstijl die ik nu vaak speel (Piedmont) heb ik op mijn 17e leren kennen door een elpee van de band Hot Tuna. Met gitarist Jorma Kaukonen, beter bekend als gitarist van Jefferson Airplane. Ook leerde ik rond die tijd de muziek van Sonny Terry en Brownie McGhee kennen.

Mijn andere instrumenten zijn basgitaar, banjo, mandoline, lapsteel, sythesizer/keyboard, mondharmonica en percussie. Afhankelijk van mijn plannen van het moment beheers ik een instrument meer of minder goed. Op Halverwege zijn alle instrumenten, minus de meeste drum-partijen en een bas-tuba, door mij ingespeeld.

Mijn voorbeelden zijn er velen. Wat mentaliteit betreft vind ik Mississippi John Hurt inspirerend.

Wat ik verder luister is ongeveer alles. Klassiek, jazz, wereldmuziek. Met de meeste popmuziek haak ik af na de jaren '70. Af en toe zijn er uitzonderingen op deze regel.

Vanaf 20.00 uur te beluisteren bij Midland Fm