• Midland Fm

    geen
  • Diftong

    geen
  • Onair

    geen

Midland Fm presenteert Diftong live Onair

18-03-2017, 12:11 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 23 maart 2017, 20:00 tot 23:00

Locatie:

Molenstraat 35b, Renswoude
Studio Midland Fm
Renswoude

Aanstaande donderdagavond 23 Maart zal Diftong te gast zijn in het programma Onair.

Na een succesvolle cd presentatie in Veenendaal zal hij zondag 24 maart een optreden geven in Antwerpen. Maar eerst dus bij Midland Fm.

Diftong zal in het programma Onair enkele nummers van zijn nieuwe cd live ten gehore brengen.

Diftong & the shipwrights - A Hell of a Time

Op een paar snikhete zomerdagen in 2016 trok een stel mannen zich terug op een stille plek tussen de maïsvelden om de basis te leggen voor een rock album. Een album dat in de maanden daarna werd afgemaakt door Diftong zelf en producer/gitarist JeeWee Donkers.

Geheel nieuwe muziek die werd geïnspireerd door hun helden van 40 jaar geleden en door de huidige tijdgeest. Alle ingrediënten zijn aanwezig: een stuwende ritmesectie, gruizige gitaren, hammond orgel en twaalf nieuwe Diftong liedjes. Met verhalen over het huidige tijdperk van schreeuwlelijkerds tot en met heel persoonlijk drama.

Het is seventies rock & a bit of roll, af te spelen op hoog volume. Met de teksten in de hand of al dansend door de keuken. Kies zelf maar. It's a hell of a time!

Diftong zang, akoestische gitaar

the shipwrights:

JeeWee Donkers elektrische gitaren, lapsteel

Peter Holen keyboards

In 2014 nam Diftong zijn vierde solo album The Rocket Swing op, met Dale Murray en Christina Martin in Nova Scotia in Canada. Met Brian Murray op drums en gastrollen voor Fleur Mainville en Matt Epp. Het verscheen in februari 2015 op het Canadese label Come Undone Records.

Enkele quotes uit recensies van The Rocket Swing:

• Het is de verzamelde passie tot uiting gebracht door de muzikant en poëet Diftong en zijn liedjes dicht bij zijn hart.

Sandra Zuidema luckydice.nl

• Een persoonlijk countryfolk/singer-songwriteralbum. Weemoedig, betrokken en enigszins romantisch is het zijn beste plaat tot nu toe.

Popmagazine Heaven - jaargang 17 nummer 3

• 'A Dutch Poet in an American Dream' is wel een passende omschrijving als je naar deze Americana CD luistert. De teksten zijn mooi en soms ook geëngageerd. Kortom: Een gevarieerde en prima CD. Jan Marius Franzen - bluesmagazine.nl

• Een echt groeibriljantje eigenlijk. Een album, dat je met elke nieuwe beluistering ervan weer wat meer naar binnen zuigt. ctrlaltcountry.be

Vanaf 20.00 uur te beluisteren bij Midland Fm