• Een film met meer dan negen levens.

    Filmdepot

Maar liefst vier films in Filmhuis Veenendaal

12-10-2017, 10:31 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 21 oktober 2017, 15:30 tot maandag 23 oktober 2017, 22:00

Locatie:

Keesstipplein 72, Veenendaal
Filmhuis Veenendaal
Veenendaal

Storm: Letters van Vuur gaat over een jongen in de middeleeuwen wiens vader wordt betrapt door de Inquisitie met het drukken van pamfletten van Maarten Luther. De jongen, Storm, weet nog net in bezit te komen van de originele drukletters. Samen met het weesmeisje Marieke gaat hij op de vlucht. Storm zal nu in een race tegen de klok zijn vader moeten redden van de brandstapel.

Martin Luther is vastbesloten monnik te worden. Na te zijn ingewijd wordt hij in het klooster geplaatst. In de loop der jaren vormt Luther zijn eigen overtuigingen en een aantal jaren later spijkert hij zijn beroemde stellingen op de muur. Hij krijgt steeds meer volgelingen, maar door de bloederige volksopstand verliest hij langzamerhand zijn heldenstatus.

Emily Walters woont aan de rand van Hampstead Heath in Londen. Na de dood van haar man kan ze de draad niet meer oppakken en vergeet ze belangrijke zaken in haar leven; haar mooie, maar oude appartement, haar financiën en haar zoon.

Kedi gaat over het stadsleven van Istanboel en zijn unieke mensen, gezien door de ogen van de honderden katten die er op de straten leven. Een film met zeker meer dan negen levens.

Storm: Letters van Vuur draait zaterdag 21 oktober om 15.30 uur. Luther draait die avond om 20.00 uur. Hampstead is de dag erna te zien om 14.30 uur en Kedi draait woensdag 25 oktober om 20.00 uur.