• Concert Veenendaals christelijk mannenkoor

    huisfotograaf
  • Veenendaals christelijk mannenkoor

    huisfotograaf

Lutherconcert Veenendaals Christelijk Mannenkoor

24-10-2017, 09:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 4 november 2017, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Prins Bernhardlaan 26, Veenendaal
Julianakerk
Veenendaal

Zaterdag 4 november geeft het Veenendaals Christelijk Mannenkoor een concert in de Julianakerk, Prins Bernhardlaan 26 in Veenendaal, aanvang 19u30 en de toegang is gratis. Dit jaar staat het concert geheel in het teken van de herdenking aan de Reformatie van Maarten Luther. Bij dit concert werkt het VCM weer samen met bekende musici: Marcel van de Ketterij bespeelt het orgel, Ton Burgerink zit achter de vleugel, met begeleiding van trompetten bespeeld door Henk Jan Drost en Maurice Veldhuizen. Het geheel staat onder de muzikale leiding van dirigent Roelof van Middendorp. Het belooft een heel gevarieerd programma te worden, welke is ingedeeld in een viertal thema's. Het eerste deel gaat over de kerk, de midden gedeelten hebben als thema Gods woord en Koninkrijk van God en het laatste deel gaat over Getuigen en Verkondigen. De opening en sluiting wordt verzorgd door ds. W. van den Brink.

Collega-zangers gezocht

Het VCM is een koor van zo'n 75 man met passie. Passie voor zang, muziek, een goede uitvoering en bovenal het zingend uitdragen van het Evangelie. Het koor staat sinds 2011 onder de inspirerende leiding van de bekende musicus Roelof van Middendorp. Het koor zingt geestelijke en vaderlandse liederen, psalmen, hymnes en delen uit oratoria.

Het koor zoekt nieuwe, vooral wat jonge, mannen. Vindt u het fijn om samen te zingen in een mannenkoor, heeft u zin in een wekelijkse, fijne en gezellige avond en wilt u ook graag God loven en prijzen in uw zang? Dan bent u van harte welkom op ons mannenkoor. Nog niet helemaal overtuigd? Kom dan vrijblijvend een keer luisteren of meezingen op maandagavond van 19:40 uur tot 21:45 uur in aula A van het Ichthus College.

Over het koor

Veel leden zijn al jaren lid. Er zijn jaarlijks jubilarissen die het speldje "25 jaar lid" ontvangen. De leden komen uit verschillende kerken uit Veenendaal en de directe omgeving daarvan. Wanneer je samen zingt, vallen de kerkmuren weg. Het koor vind dit bijzonder fijn en een groot voorrecht. Dit deelt het koor graag met zo veel mogelijk mensen. Daarom is de onderlinge verbondenheid van de koorleden erg groot. Dit komt duidelijk naar voren tijdens de repetitieavonden en concerten. Maar bijvoorbeeld ook tijdens de jaarlijkse afsluitingsavond net voor de zomervakantie en de saamhorigheidsavond. Kortom, het koor zingt van Gods liefde in onderlinge verbondenheid. Het koor blijft op zoek naar nieuwe, vooral wat jongere, mannen. Voor meer info, zie: www.vcm-veenendaal.nl.