• gun uw goede kleding een waardevolle tweede kans!

    Dorcas Hulp Andijk

Laatste Dorcas Kledingactie bij de Pniëlkerk

09-09-2016, 11:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 24 september 2016, 09:00 tot 12:00

Locatie:

Ghandistraat 2, Veenendaal
Parkeerterrein Pniëlkerk, 2
Veenendaal

In Veenendaal wordt op zaterdag 24 september a.s. voor de laatste keer een Dorcas Kledingactie gehouden bij de Pniëlkerk. Tussen 9.00 en 12.00 uur kan kleding worden afgeleverd bij deze kerk, op Gandhistraat 2.

Ook beddengoed is welkom, evenals schoenen of laarzen en sportkleding.

Het is belangrijk dat spullen die worden ingeleverd schoon, heel en het dragen dan wel gebruiken nog waard zijn. Om die reden dan ook het dringende verzoek GEEN restanten van rommelmarkten af te geven tijdens de kledingactie.

De opbrengst is bestemd voor het werk van hulporganisatie Dorcas.

Ontvangers

Jaarlijks gaat er zo'n 800.000 kilo gesorteerde Dorcas-kleding naar de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Dit zijn mensen die zelf onvoldoende geld hebben om kleding in de winkel te kopen. De hulp gaat naar oude mensen die onmogelijk van hun pensioentje rond kunnen komen, gehandicapten, chronisch zieken, de kwetsbaren in de samenleving.

Van depot naar winkel!

Het depot in De Klomp is deze maand definitief gesloten. Nu er in Veenendaal een Dorcas Winkel is, kan kleding en overig textiel voor Dorcas dáár tijdens openingstijden worden afgegeven. Bij de winkel kunnen ook allerhande andere spulletjes worden ingeleverd. Bijzondere kleding en schoenen krijgen een plekje in de rekken van de verkoopruimte, andere spullen worden klaargemaakt voor transport naar arme gebieden waar Dorcas projecten heeft. De winkel is gevestigd op Fokkerstraat 14. Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 - 15.00 uur.

Dorcas

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 168 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt, geïnspireerd door Mattheüs 25, de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging.

In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken. Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.