• De doorgang door de vroeg-middeleeuwse walburg

    Willy Hoorn
  • Uitzicht vanaf Koningstafel over rivierenland

    Willy Hoorn

Laatste avondexcursie over Grebbeberg

23-08-2017, 23:11 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 30 augustus 2017, 19:00 tot 20:30

Locatie:

Grebbeweg 123, Rhenen
parkeerplaats militair ereveld Grebbeberg
Rhenen

Gids Jan Blaas van het Cuneragilde leidt woensdagavond de laatste avondexcursie door de bossen van de Grebbeberg. Hij neemt je mee door een omgeving die sinds mei 1940 in ons nationale collectieve geheugen staat gegrift. Maar 'de Greb' is meer dan het infanteriegevecht waarbij 420 Nederlandse militairen en 250 Duitsers sneuvelden.

Op een anderhalf uur durende cultuurhistorische wandeling hoor je ook over het ontstaan van dit geologisch monument. En over wat er leeft in dit beschermde natuurgebied, domein van tientallen soorten vogels, vleermuizen en grote rovers als buizerds. Je bent hier gast in de wereld van klein en groot wild, zoals damherten, reeën, runderen en wilde paarden. Daarom mogen honden niet mee.

De wandeling gaat langs ruïnes van kazematten en de wallen van een oeroud aardfort. Het zijn stille getuigen die vertellen dat deze heuvel sinds mensenheugenis een militaire rol van betekenis speelde.

Woensdag 30 augustus, 19.00 uur, parkeerplaats militair ereveld, Grebbeweg 123, Rhenen. Aanmelden is niet nodig. Kosten: 3 euro, t/m 12 jaar € 1,50.